Polițiștii olteni parteneri în proiectul  „Uniţi împotriva corupţiei”   

 Georgiana Leulescu-Raicu

politistiiolteni Proiectul „UNITED AGAINST CORRUPTION”(Uniţi Împotriva Corupţiei), finanţat de Uniunea Europeană, implementat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie, Transparency Internaţional Romania, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Inspectoratul de Poliţie Regională din Vidin, Inspectoratul de Poliţie Regională din Pleven, Poliţia de Stat din Letonia, în luna februarie 2015, se desfăşoară, la Slatina, în cadrul unor  sesiuni comune de instruire a poliţiştilor români, bulgari şi letoni, în domeniul prevenirii şi com646x404 (1)baterii corupţiei.

Potrivit oragnizatorilor, sesiunile de instruire sunt organizate pe trei module, respectiv primul modul, în periada 4 -5februarie, modulul al 2-lea, între 11- 12 februrie, iar cel de-al 3-lea, în zilele de 18 şi 19 februarie,  a câte  8 ore/zilnic.

La această activitate, participă, zilnic, câte 5 poliţişti din cadrul fiecărei instituţii partenere, de la structurile de investigarea criminalităţii economice, control intern, ordine publică şi poliţie rutieră, la final fiind instruiţi 150 de pdownload (10)oliţişti (30 din cadrul fiecărei instituţii).

Instruirea poliţiştilor se face de specialişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Transparency International România, parteneri în proiect.

În zilele de 4 şi 5 februarie a.c., la primele sesiune de instruire, au fost abordate teme privind infracţiuni de corupţie din codul penal, strategia naţională anticorupţie, conflictele de interese.

La final cursurilor au avut loc dezbateri pe marginea materialelor prezentate, toţi cei prezenţi arătându-şi mulţumirea pentru iniţiativa de a organiza un seminar cu această temă, dar şi pentru modul cum s-au desfăşurat întâlnirile din cele două zile.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s