Olt: Elevii chiulangii luați în colimatoriu de polițiștii olteni

Georgiana Raicu

imagineLa sfârșitul săptămânii trecute, Poliţiştii Compartimentului de Proximitate al I.P.J. Olt, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, au organizat o acțiune pentru depistarea elevilor care absentează de la cursuri şi frecventează unităţi de alimentaţie publică și  informarea unităţilor şcolare cu privire la elevii chiulangii depistaţi prin baruri. 

  Sancționați un au fost doar copii ci și persoanele care servesc băuturi alcoolice minorilor, încercând-se în acest fel să se prevenă faptele antisociale în rândul elevilor, precum şi identificarea unităţilor de învaţământ unde au fost comise acte cu violenţă şi a elevilor violenţi.             elevi chiul

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat 19 societăţi comerciale situate în zona adiacentă unităţilor şcolare şi au identificat 13 elevi care absentau nejustificat de la cursuri.

Ca măsuri, poliţiştii au înaintat informări unităţilor şcolare, de care aceştia aparţin.

,,Această acţiune face parte din activităţile cuprinse în Planul teritorial comun de acţiune – cadru pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt, întocmit la începutul acestui an şcolar de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, sub coordonarea Instituţiei Prefectului – judeţul Olt” a declarat cms. șef.Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. 

Acțiunile polițiștilor  vor fi  repetate pe tot parcursul anului și extinse pe raza tururor localităților din Olt.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s