Jurnalistul Mihai Căldăraru, un exemplu de succes

10965591_812766082148876_1270172256_n

 Red. șef Mic News, Maria Voicu

 În această lume plină de greutăți, unde unii îndură umilință, alții sunt îmbuibați prin afaceri necurate sau sunt părtași la fărădelegile care se petrec la nivel înalt, mai sunt încp oameni, care răzbesc prin ideile care și le-au transfoamat în realitate.

 Un asemenea vis l-a avut și tânărul Mihai Căldăraru, de 27 de ani, un orfan care a cunoscut greutățile vieții. Acest a înființat prin propriile-i puteri, ziarul MIC NEWS în care sunt prezentate aspecte din viața reală din România, și care a devenit renumit prin anchetele sociale dure. Fiind el însuși un exemplu, Mihai și-a petrecut copilăria în trei centre de plasament din București. A avut o voință de fier și cu pasiunea sa MicNewspentru adevăr și cu ajutorul colegilor de orfelinat au dat lovitura pe piața mass media, o piață care se prăbușea, tocmai atunci când deschidea afacerea. Ziarul lunar de anchete și investigații are acum un tiraj de 10.000 de exemplare și este distribuit în Republica Moldova, Italia, Olanda, Germania și România, echipa redacțională numărând peste 100 de voluntari.
”Proiectul meu a început după ce am văzut că sunt multe nereguli în această ţară şi sunt mulţi oameni care fac rău. Există multe hoţii în România care sunt prezentate în exclusivitatate în anchetele şi mihai-caldararu-reporter-micnewsro-01investigaţiile reporterilor noştri. Am început acest ziar cu prieteni şi foşti colegi de la orfelinat, cu toţii sunt voluntari. Avem şi o educatoare de la Casa de Copii, Maria Voicu este acum redactorul-şef al ziarului Mic News”, ne-a povestit Mihai Căldăraru.

Prima anchetă scrisă de Mihai Căldăraru a fost tomai despre lumea orfelinatelor, o lume în care a trăit mulţi ani. O poveste dură şi emoţionantă în acelaşi timp despre supraveghetoarele de la un orfelinat din Bucureşti care furau efectiv mâncarea de la gura celor mai amărâţi dintre copii. „Sunt mulţi oameni nedreptăţiţi, oameni care nu primesc ajutoare sociale. Primul meu articol a fost despre cum se fură mâncarea de la gura copiilor dintr-un orfelinat. Este o investigaţie făcută în exclusivitate care a fost preluată şi de alte 10961998_812766072148877_1597373812_ntrusturi de presă. Nu vreau să fiu vedetă. Muncesc doar ca voluntar pentru a aduce opiniei publice adevărul în faţă. Exact cum spune şi sloganul nostru – «Adevărul care-i ustură!»”, ne-a mai spus Căldăraru.

 Mihai Căldăraru, tânărul care conduce de trei ani ziarul MicNews şi site-ul micnews.ro este student la Jurnalism la Universitatea Hyperion. Anchetele sale au schimbat viziuni şi au îndreptat lucruri. Încearcă să le insufle acum această pasiune şi colegilor de facultate. „Ne ajutăm între noi cum fac toţi colegii. Suntem alături de ziariştii din întreaga ţară. Îi susţinem şi pe colegii noştri de la Antena 3. Să fie clar noi nu susţinem clădirea Antena 3, noi susţinem colegii care zi de zi lucrează acolo pentru a aduce în faţa românilor cele mai proaspete noutăţi şi investigaţii. Despre aceşti oameni este vorba, oameni puşi în pericol când merg să facă o investigaţie”, a conchis  Căldăraru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s