Investiții de anvergură prinse în bugetul Slatinei pentru 2015

Consiliul Local Slatina

Consiliul Local Slatina

Bugetul Slatinei pentru 2015 a fost aprobat de consilierii locali, la începutul sătămânii trecute,  fonduri ce depășesc în acest an peste 100 de milioane de lei. O parte substanţială din bugetul local va merge către co-finanţarea proiectelor pe fonduri europene şi către proiectele de infrastructură rutieră. De asemenea Primăria Slatina va aloca 300 mii lei pentru Spitalul Judeţean pentru modernizarea secţiilor de neonatologie şi pediatrie. Tot în 2015 au fost prinse pentru asfaltare peste 30 de străzi.  Municipalitatea a prevăzut și fonduri pentru reabilitarea a două clădiri ale fostei Unităţi Militare din Slatina în incinta cărora vor fi amenajate o grădiniţă şi un club pentru seniori.

Vor fi finalizate lucrările la Sala de tenis de masă din incinta fostelor primariaateliere-şcoală ale Colegiului Economic ,,P.S. Aurelian” și, de asemenea, se vor continua lucrările la Sala Polivalentă cu 3.000 de locuri.

În plan mai intră și  reabilitarea, trotuarelor de pe strada Crişan dintre zona Peco 2 şi până la intersecţia cu strada Cireaşov, precum şi trotuarul din zona TMK; ridicarea unei săli de sport la Şcoala generală “Vlaicu Vodă” (fosta nr. 7), achiziţionarea a încă 50 de containere, finalizarea a trei parcări cu 50 locuri pe aleea Rozelor, în zona Pieței Zahana, precum și o parcare subterană 

Parcul din Progresu unde va fi parcarea subterana

Parc Aleea Castanilor

cu 40 locuri pe Aleea Castanilor, unde a fost Bl. G6, sub parcul deja existent.

Investiţii importante în infrastructura rutieră vor continua în acest an cu asfaltarea strazii Piteşti, Grădişte, Ionaşcu, Caloianca, Varipati, Malul Livezi, Dealul Viilor, Salcâmului, b-dul Nicolae Titulescu.

  În zona Stadionului  ,,1 Mai” precum și în cea a Clubul Nautic Slatina, vor fi continute lucrările începute anul trecut. De asemenea, au fost prevăzute şi salariile celor 45 de angajaţi ce urmează să muncească la Clubul Nautic.DSCN8853

De asemenea, tot din bugetul local vor fi plătite cheltuielile cu studiile de fezabilitate necesare pentru demararea unor proiecte pe terenul fostei Unităţi Militare dar şi reabilitarea şi extinderea adăpostului de câini de la Sărăceşti și achiziționarea a 50 de camere de supraveghere pentru extinderea reţelei din oraş.

 Mai multe amănunte la VGtv http://www.vgtvolt.cabanova.com

 Redactor Georgiana Raicu, op imagigine, editare și montaj ing. Viorel Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s