Eugen Tomac, noul peședinte al PMP

basescu_tomac_57855000  Duminică 8 februarie, a.c., 756 de delegați ai PMP din toată țara, s-au reunit la Palatul Parlamentului începând cu ora 11,  pentru a alege noului președinte al partidului, dar și membrii BPN. 

 Deputatul Eugen Tomac a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al partidului, cu moţiunea ” România implicată-PMP partidul schimbării”. Clemet Negruț, organizatorul Congresului PMP,  a arătat că votul dat pe această moţiune va aproba automat şi lista cu cei 35 de susţinători ai candidaturii lui Eugen Tomac, ce vor deveni direct memeugen-tomac-a-fost-ales-presedinte-al-pmp-294242bri în CEN, for de conducere al partidului. Așadar, potrivit acestei liste, prim-vicepreşedinte al PMP a fost ales Siegfried Mureşan, iar secretar general al PMP, Dorel Onaca.

 Elena Udrea a lipsit de la acest eveniment, deoarece în urmă cu o săptămână s-a suspendat din partid fiind anchetată de DNA.  ,,Sunt convins că împreună cu preşedintel Traian Băsescu, PMP va câştiga alegerile şi va repune pe hartă România acolo unde-i e locul, alături de celelalte naţiuni europene. Începând de mâine începe o nouă etapă din viaţa PMP”, a adăugat Tomac, care a arătat că anul 2016 trebuie să-i pmp oltgăsească pe reprezentanţii PMP, ”cu fruntea sus” şi „să spulbere acest USL dolofan, care s-a diminuat uşor”.

De asemenea, acesta a mai declarat că  PMP va trebui să fie unul din cele mai active partide politice din România şi „vocea celor care vor ca clasa politică să-i trateze cu respect”.  

După alegerea președintelul  Eugen Tomac, cu 694 voturi „pentru” şi 8 „împotrivă”, au fost aleși și membrii Biroului Permanent Național din care fac parte vicepreşedinţii Clement Negruţ, Adrian Rădulescu, Gabriel Berca, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Nicolae Ivăşchescu, Cătălin Cristache, Cătălin Tarhon, Claudiu Palas şi Cătălina Bozianu, secretarii generali adjuncți Gelu Vişan şi Rizea Tudorache și  secretariechipa de conducere a pmp executivi Florin Staicu, Lucian Iliescu, Cristian Tugurel, Roxana Iliescu, Sebastian Moise, Cătălin Bluf, Sorin Borza, Laurenţiu Dulamă, Daniela Bene dar și președintele PMP Olt, Marian Vasile.

Secretarul general al PMP, Clement Negruț, cel care s-a ocupat de organizarea acestei reuniuni, a declarat că reprezentanţii PMP l-au invitat pe Traian Băsescu la congres şi că-l așteaptă  ,,cu mare drag”, dar că fostul şef al statului „nici nu a infirmat, nici nu a confirmat” participarea.

„Noi l-am invitat la congresul PMP pe domnul Traian Băsescu. Nu ştim, vom vedea, dacă va veni, nu ne-a infirmat, nu ne-a confirmat, noi l-am invitat şi îl aşteptăm cu mare drag”, a precizat secretarul general al

PMP Olt

PMP Olt

PMP.” declara Clement Negruț, cu o zi înainte, însă fostul președinte Traian Băsescu a onorat invitația.

 Reamintim faptul că PMP s-a înfiinţat în urmă cu un an, pe 29 ianuarie 2014, când a fost înscris în Registrul partidelor, fiind un proiect politic al preşedintelui Traian Băsescu. „29 ianuarie 2014 rămâne în istorie data de naştere a PMP”, a declarat la acel moment preşedintele interimar al acestei formaţiuni politice, Eugen Tomac.

Traian Băsescu a fost aşteptat în decembrie, înainte de Crăciun, la

Traian Basescu

Traian Basescu

sediul PMP cu covor roşu şi cu un birou special amenajat pentru fostul şef al statului, însă Dorel Onaca, fost consilier prezidenţial, a precizat în acele momente că Băsescu nu avea ,,în program” o astfel de acţiune.

 Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s