Elevii ar putea avea mai puține materii

slujba-pomenire-eroi-perieti-29-mai-2014-e  Camelia Sârbu

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, “sunt mult prea multe” materii pe care elevii de la gimnaziu în sus trebuie să le înveţe şi că “ar trebui diminuat numărul de discipline”. Ministrul a precizat că îşi doreşte simplificarea curriculei, explicând elevii sunt nevoiți să care în ghiozdan greutăți de 7-8 kg. De asemenea, acesta spune că nu este normal ca un elev să aibă 18 discipline pe săptămână și că acestea ar trebui diminuate. Tot el a anunțat că săptămâna viitoare, peste 190.000 de abecedare vor fi distribuite în toate școlile din țară, în cele șase versiuni aprobate de minister.
Ministrul Educației a mai adăugat că a  primit  o solicitare din partea

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu

părinților de interzicere a colectării de fonduri în instituţiile de învăţământ. “În acest regim al colectării de fonduri în şcoli se încadrează şi taxa de participare pentru concursuri private. Există organizate de Ministerul Educaţiei o serie completă de concursuri fără taxă. Pe de altă parte, nu neg nici importanţa pregătirii elevilor în vederea participării la astfel de concursuri (…). Astfel de concursuri, cu taxă, conform unui ordin de ministru de la începutul lunii decembrie, înainte să preiau acest mandat, nu mai pot fi organizate în instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat”, a declarat Cîmpeanu.

copii-elevi-carti-manuale-fericitiMinistrul Educaţiei a mai spus că are în vedere “implementarea unui sistem de evaluare, acreditare a unităţilor after-school. “Sunt importante, dar părinţii trebuie să ştie unde îşi lasă copiii, în ce condiţii – deci un sistem de evaluare şi acreditare a unui after-school, indiferent că este vorba de acest sistem în domeniul public sau privat, cu atât mai mult în domeniul public, unde pentru after school se foloseşte infrastructura şcolii de stat”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s