Vicepremierul Oprea, mobilizează comandamentul de iarna

comandament-de-iarnaAproape 15.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt mobilizați la nivel național pentru a interveni, având în vedere codul galben emis de meteorologi, a anunțat, vicepremierul Gabriel Oprea, astăzi în videoconferințța cu prefecții din țară. Vicepremierul a declarat că din echipele de intervenție fac parte peste 3.000 de pompieri, la care se adaugă aproximativ 6.800 de polițiști, 5.500 de jandarmi și peste 650 de polițiști de frontieră, cre vor acționa cu peste 3.300 de autospeciale și mijloace tehnice de intervenție.

De asemenea, în ajutorul echipelor de intervenție vor fi un avion și 14 downloadelicoptere ale Inspectoratului General de Aviație pot efectua misiuni de salvare a persoanelor aflate în dificultate dacă și condițiile meteo vor permite utilizarea acestor aparate de zbor. Dacă situația o impune se va apela, conform legii, și la Ministerul Apărării Naționale, a spus vicepremierul.

Oprea a apreciat implicarea prefecților pentru gradul de pregătire al firmelor care se ocupă de curățarea drumurilor. ,,Asigurați-vă că administratorii de drumuri și drumarii sunt pregătiți să intervină, nu vreau să avem surpriza că images (4)nu sunt la muncă în aceste zile. Pe toată perioada avertizărilor meteorologice, dar și după ridicarea acestora, până la înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase, trebuie să cunoașteți în orice moment numărul de utilaje de deszăpezire disponibile și amplasarea exactă a acestora pentru a putea asigura o intervenție promptă în situații punctuale”, a declarat Oprea. El a cerut Poliției Rutiere să fie prezentă în trafic în această perioaimages (3)dă pentru a acorda sprijin conducătorilor auto și dacă v fi nevoie, să închidă drumurile care nu mai prezintă siguranță pentru circulația publică.

În tot acest timp, se fac verificări la nivelul prefecturilor și primăriilor dacă este asigurat serviciul de permanență, iar toate mijloacele de comunicații sunt în stare de funcționare.

images (2)„Ca și la precedentele episoade de ninsoare le cer autorităților locale, primarilor, să ia măsuri pentru protejarea persoanelor care necesită asistență medicală permanentă și care trebuie să se deplaseze zilnic la spitale. În acest sens, împreună cu medicii din localități, verificați situația exactă a acestor persoane și asigurați-vă că au necesarul de medicamente pentru aceste zile”, a solicitat Gabriel Oprea.

G.R.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s