Darius Vâlcov și Liviu  Pop, înființează o nouă direcție la Argeș  

images      Cei doi miniștri Darius Vâlcov și Liviu Pop au venit săptămâna  trecută la Argeș, în vederea înființării Direcției Regionale de Administrare Mari Contribuabili în municipiul Pitești.

În urma discuțiilor cu autorităților județene și a reprezentantului Guvernului în teritoriu, prefectul Mihai Oprescu, s-a constat că judeţul Argeş participă în cea mai mare proporţie la exporturile României, ajungând în anul 2014 la o pondere de 10% din totalul de exporturi, devansând județele Timiş 9%, Arad 5%, Constanţa 5%, Bihor 4%, Braşov 4%, Sibiu 4%. Toate judetele menționate, împreună cu Bucureşti -17% – realizează 60% din exporturile României.

De asemnea, Argeșul ocupa locul 6 (dupa Ilfov, Timiș, Cluj, Gorj și Sibiu) la nivel național la finele primului semestru al anului 2014,  în topul județelor cu cele mai mari salarii și locul I în topul județelor din Românimagesia în funcție de evoluția PIB-ului pe cap de locuitor, de la începutul crizei până în prezent.

,,Dacă vorbim despre constructorul de mașini, sunt 13.719 oameni care lucrează la Dacia Pitești şi alte zeci de mii care depind de ei. Astfel, grupul francez Renault reprezintă o prezenţă cheie în economia judeţului, avand investiţii totale in Romania de peste 2,2 miliarde euro. Pe poarta fabricii de la Mioveni intră peste 1.900 de camioane cu materie primă şi piese în fiecare săptămână, iar alte 550 de camioane încărcate cu vehicule pleacă din fabrică în acelaşi interval” a precizaat prefectul Oprescu.

În Argeş sunt 40 de com­panii, furnizori de piese pentru vehiculele Dacia produse la Mioveni, iar numărul de angajaţi ai acestora depăşeşte 10.000 de persoane. Lor li se adaugă alţi 148  de furnizori de produse şi servicii pentru Dacia. Din cele mai mari 20 de companii din judeţ, 12 lucrează în auto sau în industria componentelor auto şi se numără printre furnizorii Dacia.

Potrivit sttisticilor prezentate în cadrul întâlnirii cu cei doi miniștri, cumulat, primele 10 firme din Arges au avut în anul 2013 o cifră de afaceri de aproximativ 24,3 miliarde de lei. Cum PIB-ul României estimat pentru anul 2013 a fost de 631,1 miliarde lei, primele 10 companii din Argeş au contribuit cu peste 3,85% din PIB-ul ţării, o contribuție foarte importantă ce situează Argeșul în primele cinci cele mai bogate județe ale României. Afacerile producătorilor de componente auto domină autoritar Argeșul, iar între primele 10 firme din județ regăsim șapte companii din industria auto.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s