PNL  se pregătește de guvernare

10372304_1564570967119957_6219803648170961391_n Peste 1.000 delegați PNL din tara, s-au reunit sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în Consiliul Național al noului PNL, ocazie cu care au fost adoptate două rezoluții, prin care anunță că partidul își asumă guvernarea și alcătuirea unei noi majorități parlamentare, criticând totodată bugetul pe 2015.

Organizația de la Olt, condusă de co-siminica mireapreședintele Siminica Mirea, a participat cu 10 delgați. ,, Mesajul nostru a fost de susținerea celor două rezoluții, fiind necesar un parteneriat real între președintele țării și guvern și intrarea în normalitate prin aducerea societății la masa deciziei politice, respectiv societate civilă, sindicate și patronate, etc. PNL condamnă ratarea reformării administrației și a proiectului descentralizării; ratarea marilor privatizări precum Oltchim, CFR Marfa, Hidroelectrica sau  Complexul Energetic Oltenia. De asemenea, a fost reclamată și dezastruoasa rată de absorbție a fondurilor europene, care plaseaza România pe ultimul loc în rândul statelor Uniunii Europene” ne-a declarat Siminica Mirea.

10685435_1564571047119949_7994012017929648200_n În rezoluția sa, PNL mai susține că premierul Victor Ponta și PSD au dus România în pragul ,,colapsului” prin ,,punerea în pericol a statului de drept și promovarea corupției la nivel de politica de stat. Un abuz al guvernării PSD îl constiuie promovarea unor acte normative care au încalcat Constituția, cel mai flagrant exemplu fiind legalizarea traseismului politic, și de asemenea,  guvernarea în interes politic propriu și în favoarea unor grupuri clientelare.

În discursurile lor, liderii PNL, au vorbit, în general despre lipsa unei strategii coerente a USL pentru crearea locurilor de 10685501_1564570477120006_9176636955048639664_nmunca promise, sufocarea contribuabililor prin suprataxare și supraimpozitare, prăbușirea investițiilor publice necesare creșterii economice,  subfinanțarea educației și a sănătății, deturnarea fondurilor publice pentru cumpararea susținerii politice a alesilor locali, guvernarea prin sute de ordonante de urgență, deși Victor Ponta se declara un adversar al acestui mod de a conduce Executivul, abandonarea dezvoltării infrastructurii și în special a rețelei de autostrăzi.

val

Organizatia PNL Vâlcea si Alina Gorghiu

Despre acestă reuniune  PNL de la București, Remus Bulacu, președintele PNL Vâlcea a precizat ,,Două partide puternice, PDL şi PNL, s-au unit definitiv pentru a da României cel mai mare partid, forța care să pună în practică obiectivele preşedintelui Iohannis, mergând pe principii de performanţă şi integritate. Dorim să ne asumăm guvernarea pentru a duce până la capăt voința electoratului exprimată în 16 noiembrie 2014. Locul PSD și al lui Victor Ponta nu este în Palatul Victoria.

PNL Valcea

PNL Valcea

Partidul National Liberal își asumă răspunderea alcătuirii unei noi majorități pentru a respecta dorința cetățenilor și a da României un alt început. România lucrului bine făcut are nevoie de un instrument politic constând într-o nouă majoritate și un nou guvern”, se afirmă în prima rezoluție intitulată „Noul PNL, noul Guvern, noua politică — pentru România lucrului bine făcut!”. In cea de-a doua rezoluţie, „Bugetul României pe 2015: Zero Dezvoltare” PNL dovedeste argumentat ca PSD „pedepseste aspru administraţiile publice eficiente şi tratează cu bunăvoinţa şi premii in bani de la bugetul de stat pe cele care incă n-au reuşit să devină eficiente şi performante”.

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu a declarat:,, „Obiectivele pe care ni le vom propune nu pot pleca de la vise, ci de la realități. Până să 1948105_1564570623786658_7457017430293175315_najungem a șaptea, a șasea sau a treia putere în Europa, așa cum promit unii politicieni, trebuie să coborâm cu picioarele pe pământ. Clasa politică s-a obișnuit să creeze așteptări enorme, să facă puțin și, în final, să ne mulțumim, toți, cu aproape nimic. Altfel spus, cuvinte mari, fapte mici. Reducerea decalajelor care ne separă de vestul Europei este, poate, cel mai realist obiectiv pe care îl putem avea. Vom ști că am reușit doar atunci când românii nu vor mai fi în situația de a supraviețui de pe o zi la alta, când nevoile zilnice nu vor mai repreCatalin Predoiuzenta o adevărată provocare”

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat că proiectul de ţară al lui Klaus Iohannis nu poate fi împlinit dacă liberalii nu îşi asumă în perioada următoare preluarea guvernării.
”În toată campania electorală am spus că Ponta este un pericol pentru România, şi poporul a înţeles că e un pericol pentru România. Pericolul a fost îndepărtat, dar este încă prezent. Astăzi Ponta este un obstacol în calea dezvoltării României, este un obstacol în calea investiţiilor, este un obstacol în calea reformării educaţiei şi sănătăţii, este un obstacol în calea împlinirii programului <<România lucrului bine făcut>>, propus în10945591_10206023096718853_2361695952080844826_n 14 noiembrie şi votat în 16 noiembrie. Klaus Iohannis a oferit o şansă României, dar astăzi această şansă trebuie concretizată, astăzi suntem aici să creăm, să forjăm voinţa politică care să ducă Partidul Naţional la guvernare”, a declarat Predoiu, apreciind că nu este suficient ca PNL să facă opoziţie faţă de Guvernul condus de Victor Ponta.”Avem în faţă o cale comodă, de a aştepta alegerile, de a aştepta ca Ponta şi partidul său să piardă teren, dar este o cale care refuză responsabilitatea, este o cale pdlpericuloasă, este o cale în care parteneriatul dintre PNL şi Klaus Iohannis nu va putea fi pus în aplicare. Ori, cheia dezvoltării României în anii care vin este acest parteneriat între preşedintele Iohannis şi PNL. Ne asumăm sau nu această responsabilitate. Dacă vrem să forjăm acest partid în victorie trebuie să ne ducem responsabilitatea până la capăt, trebuie să încercăm schimbarea guvernării”, a mai afirmat Predoiu.

Georgiana Leulescu Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s