Ion Ciocan: N-am primit de la CJ Olt nici macar praf în ochi!

DSCN8054Primarul celei mai mari localități rurale din Olt, Ion Ciocan de la Osica de Sus, a reușit să încheie anul 2014 cu câteva realizări, având în vedere că PNL, cel puțin în județul nostru s-a aflat în opoziție aproape dintotdeauna.

Comuna olteană, Osica de Sus are peste 5000 de locuitori și este împărțită în nouă sate are,iar  până acum are de 15 km de canalizare, două staţii de epurare, una funcţională încă din 2006, care deservesc aproximativ o mie de locuinţe, peste 15 km de drumuri asfaltate, 40 km de reţea de apă, şapte puţuri, patru bazine de apă, o subunitate de jandarmi, una de pompieri cu descarcerare şi salvare și binențeles o secție de poliție. De asemenea,pe raza localității mai sunt două DSCN8061cabinete stomatologice, un centru de permanenţă medicală, cu 12 medici şi tot atâtea asistente fac de gardă, prin rotaţie, asigurând permanenţa, fizioterapie, chinetoterapie, cabinet de consultare. Aceste servicii, mai puţin cele stomatologice, sunt gratuite pentru localnici, cheltuielile fiind suportate din bugetul local.

Din 1966 în comuna Osica de Sus funcționează un liceu teoretic, printre absolvenții primelor  generații aflându-se și primarul Ion Ciocan. În momentul de față Liceul are câte trei clase de clasa a IX și a X și câte două de clasa a XI și a XII.

DSCN8065 Printr-un proiect de finanțare Guvernamentală, liceului din localitate i-au fost atribuiți în 2007 suma de 125 de miliarde lei vechi pentru construcția unui Campus Școlar, însă din păcate, finațarea a fost oprită la 38 de miliarde lei vechi, iar construcțiile începute riscau să se deterioreze dacă anul trecut, primarul nu ar fi refăcut proiectul pentru a obține fonduri europene.

De această dată, valoarea contractului pentru finalizarea Campusului Școlar a fost  de 2.079.000 de euro, iar lucrările vizează, în special,  reabilitarea construcției începute existente, construirea unui cămin-internat care să includă 10 garsoniere pentru profesori, construirea DSCN8069unei cantine, a unei săli de sport, a unui atelier, precum și construirea unui teren de sport. Proiectul mai prevede   asfaltarea unor alei pietonale și carosabile, spații verzi, împrejmuire, platforme de gunoi. De asemenea,  se vor asigura utilitățile (apă, canal, energie electrică), racordarea la drumul comunal, instalarea unei centrale termice, etc.

În 2011, datorită investiţiilor făcute în comună, primarul Ion Ciocan, i-a fost acordat premiul de «cel mai bun primar de comună din România.

( …) Amănunte într-un interviu în exclusivitate la VGtv

Reporter Georgiana Raicu, op. imag editare și montaj Viorel Raicu VGtv www.vgtvolt.cabanova.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s