Fiul patronului Restaurantului, Casa Oltenească, a fost arestat

arest-680x365Potrivit unui comunicat de presă emis de DIICOT Vâlcea, Procurorii Direcţiei  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, Bucureşti şi Craiova şi a Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi Olt au efectuat în data de 13 images (4)ianuarie un număr de 29 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vâlcea şi a municipiului Bucureşti, la domiciliile unor persoane fizice şi juridice, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în comiterea download (12)infracţiunilor de şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală. În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2008 pe raza mun. Rm. Vâlcea a fost constituit un grup infracţional organizat format iniţial din cinci persoane la care s-au mi adăugat și altele,  au acţionat în mod coordonat în vederea săvârşirii infracţiunilor menţionatimages (3)e.  În concluzie, membrii grupării respective identificau persoane potente financiar din mediul de afaceri care erau atrase să deruleze activităţi comerciale cu societăţile pe care membrii grupării  le controlau sau cărora le erau oferite sume de bani cu dobândă, pentru a sprijini realizarea obiectului de activitate al societăţilor părţilor vătămate.

images (2)Anchetatorii spun că în fapt intenţia membrilor grupării era aceea de a crea o dependenţă a persoanelor vătămate faţă de ei. Ulterior, prin constrângere, victimele erau determinate să renunţe la obţinerea contravalorii serviciilor prestate, respectiv să plătească dobânzi exorbitante la sumele pe care le împrumutau. O modalitate de racolare consta în imagesincluderea victimelor în anturajul grupului, ocazie cu care acestea luau la cunoştinţă în mod direct de acţiunile de constrângere pe care membrii grupării le exercitau cu privire la alte persoane. Cei care le cădeau în plasă, li se relata modalităţile agresive în care se acţiona şi în acest context fiindu-le indusă o stare de temere.

images (4)De asemenea,  în împrejurările arătate, victimelor le erau prezentate şi relaţiile pe care liderul O M le avea în mediul politic, al organelor judiciare şi  al factorilor de decizie administrativă la nivel local, creând astfel acestuia o imagine de persoană „protejată”.  Prejudiciul cauzat până în prezent de ridică la peste 800 000 euro.

 ,,La sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Vâlcea vor fi aduse 13 persoane în vederea audierii. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

 Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” se arată în comunicatul de presă.

Potrivit unor surse judiciare, printre cei reţinuţi, s-ar număra fiul lui C. Barbu, patronul motelului-restaurant Casa Oltenească, dar şi un comisar din IPJ Vâlcea – Cătălin Popa.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s