Miniștrii olteni – toți o apă și-un pământ!

harta-rutiera Județul Olt a fost întotdeauna marginalizat de guvernele post-decembriste din pricina faptului că aici s-a născut ,,Odiosul”și că niciodată nu am avut miniștri locali. Doar ,,apatriați” precum Rodica Stănoiu ( ministrul Justiției) și Florin Georgescu (ministrul Finanțelor).  Așa am crezut noi! Cu toate că acești doi miniștri nu erau de aici, din timpul lui Florin Georgescu s-a construit Palatul de Finanțe , iar din cel al Rodicăi Stănnoiu, Palaatul de Justiție, două obiective necesare și foarte  importante

Dar lucrurle stau cu totul altfel! UIte că din 2014 încoace, județul Olt a fost ,, blagoslovit” cu patru ministri, unul mai tare ca altul.dan sova

Cu excepția senatorului social-democrat, Dan Șova ministrul Marilor Proiecte dar și al Marilor Rateuri, care este bucureștean get -beget și care a juns aici printr-o conjunctură favorbilă creată în 2008 de senatorul UNPR Ion Toma, pe atunci  președinte al PSD Olt, ceilalți trei miniștri sunt olteni.

Și cum Șova nu a adus nici un leu pentru investiții la Olt,  nici ceilalți trei nu s-au omorât cu respectarea promisiunilor electorale, nici ca miniștrii si nici ca parlamentari.

downloadGigel Știrbu, a fost cunscut mai degrabă din descriile scriitorului Andrei Plesu, care spune la vremea nominalizării că nu-l cunoaște și că  „inca un Gigel nu mai conteaza„.

Gigel Stirbu,a fost  propunerea președintelui PNL Crin Antonescu pentru Ministerul Culturii, în Guvernul USL, se afla la cel de-al doilea mandat in Parlamentul Romaniei, fiind de profesie preot ajuns in 2005 subprefect, iar in 2007, secretar de stat in Ministerul Culturii, in Guvernul condus de nașul Calin Popescu Tariceanu.

Ca ministru secretar de stat, singurul aport financiar a fost pentru gardurile câtorva biserici din orașul Drăgăneși și din satele învecinate, ale căror prețuri  s-au ridicat la câteva zeci de miliarde miliarde de euro. A fost cercetat pentru trafic cu alcool neaccizat, evaziune fiscală, ba chiar pentru un accident mortal. Se pare că toate acuzațiile au dispărut ca prin fum!florin jianu

Florin Jianu,  a ocupat funcția de ministrul IMM-rilor fără să aibă vreodată o funcție politică. Din 2007 a fost presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania si a fost ales in 2012 si presedintele Uniunii Europene a Tinerilor Intreprinzatori. De asemenea, Jianu este si membru in Comitetul Economic si Social European.

Potrivit ultimei declaratii de avere inregistrate in sistemul electronic al Agentiei Nationale de Integritate in 2012, Jianu mentiona ca detine o casa de locuit si un apartament in Slatina, precum si inca doua apartamente in Bucuresti. In rest, Jianu a declarat ca nu detine terenuri, automobile, bunuri de valoare, credite sau conturi in banci.
La capitolul venituri, in 2011 Jianu a incasat peste 165 mii lei ca salariat la ONG-ul Europroject in Slatina si peste 10.000 de lei dividende de la SC Advice Media Group SRL

Atât în calitate de președinte al ONG-ului Europroject, cât și în cea de ministru al IMM-urilor, activitatea sa, s-a materializat doar în propriull buzunar.

imagesÎn august anul trecut, Darius Vâlcov a fost numit ministru delegat pentru Buget, după ce a condus, Comisia pentru Roșia Montana. A fost primar de Slatina, președinte PDL Olt iar din 2012 a caștigat un nou mandat de primar și unul de senator din partea alianței USL. Este implicat în numeroase scandaluri în timpul ocupării funcției de primar, printre care s- ,, strecurat” cu multă abilitate, fapt ce l-a făcut până acum un om de temut, periculos chiar și pentru cei mai apropiți prieteni care au ajuns fie faliți, fie în pușcărie.

 Cunoscând toate aceste lucruri presedintele Traian Băsescu, l-a avertizat în momentul învestirii : ,,Ma adresez dumneavoastra cu rugămintea sa fiți un ministru al Bugetului al României, și nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale. Vă cunosc de mult, știu ca sunteți un om hotărât și sper să puneți interesele României deasupra oricăror alte interese și să vă subordonați activitatea legii”.

În concluzie, date fiind activitățile parlamentare și guvernamentale ale celor trei miniștri olteni, prezentați mai sus, nici unul, cel puțin deocamdată, nu a  schimbat în bine soartaa oltenilor. Poate Darius Vâlcov, singurul ministru rămas în cel de-al IV-le Guvern Ponta,  va reuși să ducă la bun-sfârșit două dintre promisiunile sale recente: Centura Slatinei și micșorarea polițelor RCA pentru tinerii sub 25 de ani.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s