Primăriile argeșene somate să încheie cadastrarea la 1 martie

images (4)     La nivelul Instituției Prefectului- Județul Argeș au început întâlnirile cu primarii și specialiștii din cadrul OCPI Argeș și Direcția Silvică Argeș, scopul fiind acela de a identifica problemele și a găsi soluțiile în ceea ce privește aplicarea în județul Argeș a Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

images (7)

Primaria Costesti Arges

Potrivit comunicatuluii depre să emis de Prefectura Arges, până la acest moment, din județul Argeș au depus documentațiile și au primit avizul Centrului Național de Cartografie un număr de 24 de localități: Bascov, Budeasa, Bughea de Sus, Câmpulung, Albeștii de Argeș, Albota, Băbana, Bălilești, Cicănești, Corbeni, Godeni, Lerești, Mărăcineni, Mioveni, Pitești, Rociu, Rucăr, Schitu Golești, Stoenești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Vedea, Vlădești, Vulturești, altor 8 localități documentațiile fiindu-le returnate pentru modificări.

images (2)

Prefectura Arges

Același comunicat mai arată că toate primăriile au încheiate contracte cu specialiștii în măsurători cadastrale, cofinanțarea ANCPI pentru plata acestora fiind de 6 ron/ha cadastrat.

Din semnalele primite de la dumneavoastră, aceste întâlniri sunt extrem de utile, colegii din cadrul Prefecturii, ai Oficiului de Cadastru, ai Direcției Silvice și ai Agenției Domeniului Statului sunt aici pentru a răspunde tuturor întrebărilor dumneavoastră și pentru a vă sprijini în rezolvarea unei probleme care trenează de mai mulți ani: aceea a punerii în ordine a tot ceea ce înseamnă fond funciar în județ și în țară.

         Știu foarte bine că îndatoririle dumneavoastră, în calitate de

prefect arges Mihi Oprescu

prefect arges Mihi Oprescu

primari, sunt multe și dintre cele mai diverse, iar acest demers de inventariere a terenurilor nu este unul ușor. Trebuie doar să înțelegem că este un lucru care trebuie dus la îndeplinire, ne va ajuta pe fiecare dintre noi, ca reprezentanți ai statului și mai ales pe cetățenii din localitățile dumneavoastră. Îmi exprim dorința și speranța ca termenul maxim de 1 martie 2015 de ducere la îndeplinire a prevederilor Legii 165 va fi respectat de către fiecare unitate administrativ teritorială, fără a fi puși în situația ca noi, reprezentanții Prefecturii, să aplicăm amenzi pentru nerespectarea ei, amenzi care pot ajunge și la 100.000 lei” a precizat   prefect Mihai Oprescu.

Georgiana Raicu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s