Incendiu la o casă din Gura Padinii

incendiu-noapteaO familie din Gura Padinii era să rămână pe drumuri în plină iarnă geroasă din cauza unui incendiu apărut din cauza unui cos de fum deteriorat.

Azi dimineață, în jurul orei 05.00,pompierii Gărzii Vișina au fost chemați să intervină pentru stingerea incendiului care risca să se extindă în toată casa dar și la anexele gospodărești. Militarii s-au deplasat la locul solicitării cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără la acoperișul casei și al unei anexe gospodărești. Pompierii au images (5)reușit să lichideze incendiul, în limitele găsite, după mai bine de trei ore. Au ars acoperișul casei și al anexei gospodărești pe circa 100 mp.

Potrivit specilaiștilor ISU, cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetării la fața locului, este coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Pentru siguranța cetățenilor și evitarea unor evenimente negative, I.S.U. Olt recomandă:

download (5)– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului;

– curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– izolarea termică a coșului de fum față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului ( grinzi, astereală de lemn și alte materiale care se pot aprinde ușor ) .

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s