Ger cumplit pe tot cuprinsul țării

Meteo-ninsoareInspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a primit astăzi, 30 decembrie, o informare meteorologică de vreme deosebit de rece și ger.

Informarea meteo este valabilă pentru perioada 30 decembrie 2014, ora 20.00-02 ianuarie 2015, ora 10.00. În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă, mai ales în cursul nopților și al dimineților. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat sub -25 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative download (2)și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.

Această Informare meteo a fost trimisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ și insituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Conform legislației în vigoare, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au obligația de a asigura spații necesare cazării persoanelor fără adăpost sau a celor surprinse de viscol în zona images (1)de comopetență. De asemenea, se vor identifica și vor fi monitorizate persoanele vulnerabile ( bătrâni singuri, bolnavi, persoane care nu se pot deplasa, persoane fără adăpost) și vor fi transportate, în funcție de situație, în spațiile de cazare amenajate de administrațiile publice locale.61615687

În urma primirii informării meteo de ger, Prefectul Județului Olt, Silviu Neacșu, a convocat, în ședința extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la întrunire urmând să participe și primarii municipiilor și orașelor din județ.Aici s-au discutat principalele măsuri de protectie a persoanelor fără adăpost, a participanilor la trafic rămase înzăpezite  și de asemenea, a persoanelor cu probleme de sănătate și a femeilor gravide.

Georgiana Raicu10891921_1528499777415989_6811840364102019192_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s