Polițiștii olteni fac recomandari participanților la trafic

 Meteo-ninsoareÎn condiţiile accentuării fenomenelor meteorologice, în perioada 28 – 29.12.a.c., efective  suplimentare de poliţie rutieră împreună cu cele de ordine publică, din cadrul I.P.J. Olt, vor acţiona, pe raza întregului judeţ, pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier.

În aceste circumstanţe, recomandăm conducătorilor auto care pleacă la drum să aibă carburant suficient, să aibă o rezervă de apă şi hrană, pentru că există riscul apariţiei unor blocaje în trafic cauzate de viscolul puternic.

De asemenea, pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să evite efectuarea images (1)deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă şi să aibă echipat autovehiculul corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

download (2)În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Vântul puternic poate influenţa mersul autovehiculelor, provocând schimbări bruşte de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari. De aceea, recomandăm prudenţă sporită şi conducerea cu ambele mâini fixate pe volan.posibil_cod_rosu_de_ninsori_si_viscol

Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

cod-portocaliu-01,,În această perioadă, la nivelul judeţului Olt, vor acţiona 85 de poliţişti de ordine publică şi 15 poliţişti de poliţie rutieră, cu 53 de autospeciale, iar alţi 93 de poliţişti de ordine publică şi 33 de poliţie rutieră, cu 45 de autospeciale, sunt pregătiţi să intervină, în funcţie de situaţia operativă.” a transmis Claudia Radu, putător de cuvânt al IPJ Olt.

Georgiana Raicu

Lasă un comentariu