Proiect româno-bulgar pentru ajutorarea tinerilor din localitățile mici

DSCN7718Casa de Cultura a Tineretului din Slatina, a fost gazda unei conferințe de presă inițiată de Biroul de Tineret pentru Servicii Sociale şi Iniţiative Publice din oraşul bulgăresc Pleven, reprezentată de  Marta Dimitrova și Damian Mincov, pe de o parte  şi Asociaţia pentru Educaţii Nonformale „D’ACCORD” din Corabia, condusă de prof. Iulia Pârlea care și-au propus prin proiectul ,,Egali în drepturi” un nou model de formare gender nonformală a oamenilor tineri din localitățile mici.

Aceștia au prezentat proiectul care este implementat cu sprijinul financiar al Programului Operaţional Social „Dezvoltarea Resurselor

Marta Dimitrova

Marta Dimitrova

Umane” – cofinanţat de Fondul European Social al Uniunii Europene. ,,Asociaţia noastră este înfiinţată în 2008, de către studenţi, care lucrează pentru cauzele asociaţiei noastre. Pentru noi, important este ca oamenii tineri să aibă şanse egale” a spus printre altele, Marta Dimitrova. Totodată a mulțumit partenerilor români cu care speră să aibă o colaborare frumoasă și cu cât mai multe reușite.

Ideea de ajutorare a tinerilor defavorizți sau abuzați din localitățile mici,  asemănătoare în cele două țări, este salutară, însă din declarațiile celor doi parteneri română-bulgar  nu s-a ajuns la nimic concret ci doar de identificarea persoanelor abuzate sau discreditate.

Iulia Parlea

Iulia Parlea

Iulia Pârlea, președinta Asociației pentru Educaţii Nonformale „D’ACCORD” a fost premiată de unul dintre partenerii bulgari, Damian Mincov,  președintele Aasociației „Artist Foundation”, cu  o plachetă reprezentând un premiu internaţional. Aceasta le-a mulțumit pentru gestul deosebit pe care l-au făcut partenerii bulgari și s-a arătat dispusă la o colaborare pe termene cât mai lung.

Mai multe amănunte  la VGtv www.vgtvolt.cabanova.com

Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s