Avertizare Cod Portcaliu pe râurile din Argeș

68994088     Potrivit ANMH, pe râurile din bazinele hidrografice care strabat si judetul  Arges, avertizarea  hidrologica de Cod portocaliu  a fost prelungita pana joi, 11 decembrie, ora 18.00,  însă prefectul Mihai Oprescu, face precizarea ca în județ ploile din ultimele zile si creșterea debitelor anumitor râuri nu au avut ca efect izolarea unor sate sau a unor cetățeni.

În urma centralizării datelor dinteritorii, s-a constatat că au fost afectate 10 localitati, respectiv Aninoasa, Hârsesti, Izvoru, Popești, Reca, Săpata, Ștefan cel Mare, Stolnici, Musătești, Pitești (Prundu Mic)- 7 case inundate, 48 anexe gospodaresti, 90 fantani, 7800 ha teren download (2)arabil.

În ceea ce priveste infrastructura rutieră, s-au înregistrat avarii la un podet de pe DN 7, între km 121+500 in localitatea Bascov si unul in localitatea Morărești. De asemenea a mai avut loc o alunecare de taluz pe o porțiune de 25 m de pe DN 67 B in localitatea Poiana Lacului, iar pe DN 7, in localitatea Morărești, au fost identificate tasări locale si crăpături in carosabil- in toate aceste situații Secția Drumuri Nationale intervine pentru remedierea problemelor.

images (3)    Consumatorii din loclaitățile Mioarele si Nucsoara, au rămas fără energie electrică, dar care s-au remediat, intervenindu-se cu 20 de echipe ale CEZ.

,,La nivel județean sunt pregătite să intervină forte de intervenție formate din 146 angajați ai ISU cu 81 mijloace autospeciale, 95 de polițiști cu 57 mijloace auto, 50 de jandarmi cu 8 mașini, 30 de efective ale MApN cu 3 camioane, 100 persoane din cadrul Administratiei Bazinale de Apă Argeș Vedea cu 30 mijloace auto, 36 de efective ale Secției Drumuri download (3)Naționale cu 121 mijloace auto, 30 de efective ale Direcției Drumuri Județene din cadrul Consiliului Județean cu 111 mijloace auto. Pe lângă personalul aflat la dispoziție in permanență, instituțiile din cadrul MAI mai au înca 200 de ofițeri si subofițeri în rezervă, gata oricând să intervină” a transmisprefectul Mihai Oprescu.

La nivelul tuturor primăriilor, prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență sunt pregătite să intervină peste 400 de persoane.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s