Prefectura Argeș avertizează populatia de Cod Galben de ploi si ninsori

În intervalul 8 decemimages (4)brie, ora 23.00- 10 decembrie, ora 10.00, judetul Arges  se afla sub atentionarea meteorologica Cod galben de ploi insemnate cantitativ, polei, ninsori, intensificari ale vantului dar si sub avertizare hidrologica Cod portocaliu pana joi, 11 decembrie, ora 14.00

In acest context, ieri a avut loc o videoconferinta cu Primul-ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta, in care s-au analizat masurile intreprinse la nivelul fiecarui Comitet Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru prevenirea eventualelor probleme cauzate de fenomenele meteo specifice acestei perioade.

images (2)      Din raportarile transmise de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Administratia Bazinala Arges Vedea, in acest moment nu sunt probleme cauzate de ploile din cursul noptii.

La nivelul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta am aprobat in sedinta comuna Planul de masuri pentru buna desfasurare a activitatilor specifice sezonului rece 2014-2015 care stabileste sarcini concrete pentru fiecare dintre institutiile judetene cu atributii, pentru primarii, precum si termene de ducere la indeplinire.

  10436249_486585961482610_1037862989633928795_n    Conform acestui Plan, inaintea intrarii in vigoare a oricarei avertizari, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta se activeaza Grupa Operativa si se mentin in stare de operativitate mijloacele tehnice si materialele de interventie in vederea inlaturarii efectelor fenomenelor periculoase. Toate avertizaririle si atentionarile meteo sunt transmise operativ catre primarii si toti factorii cu atributii de interventie.

Pentru pregatirea sezonului rece, in Planul amintit, sunt stabilite images (6)punctele fixe din toate orasele si municipiile din judet in care cetatenii fara adapost se pot refugia in perioadele cu ger, dupa cum urmeaza:

Pitesti: Adapostul de noapte pentru femei Speranta, in cartier Gavana si Adapostul de noapte pentru barbati, cartier Nord, fostul PT 204

Curtea de Arges: Spitalul Municipal

Spital municipal Curtea de Argeș

Spital municipal Curtea de Argeș

Mioveni: Caminul Social, Caminul Grupului Scolar Colibasi, Spitalul Orasenesc Racovita

Topoloveni: Salile de sport ale Liceului Ion Mihalache si Scolii Generale Nicolae Cristescu

Campulung: sediul Spitalului Municipal

Costesti: Asociatia Zilnic Alaturi d Tine, Spitalul Costesti

Spitalul de geriatrie si boli cronice

Numarul total de persoane care pot fi adapostitdownload (1) - Copye: 274 persoane.

Pentru depistarea acestora, pe timpul noptilor cu temeperaturi extrem de scazute, patrule mixte MAI si ambulante vor actiona pentru a-i identifica si transporta in locatiile amintite pe toti cei fara adapost.

De asemenea, am solicitat ca la nivelul tuturor localitatilor sa fie intocmita o lista cu obiective in care cetatenii care tranziteaza localitatea respectiva, in cazul in care sunt surprinsi de ambuteiaje sau caderi masive de zapada, sa se poata adaposti.

nins 3Am solicitat Directiei de Sanatate Publica Arges sa instiinteze si sa prioritize internarea persoanelor dializate si femeilor insarcinate care, in eventualitatea unor caderi de zapada si blocarea drumurilor, nu ar mai putea ajunge la spitale.

      Din raportarile tuturor institutiilor  membre in aceasta grupa operativa, la nivelul judetului Arges sunt pregatite sa intervina: 146 angajati ai ISU cu 81 mijloace autospeciale, 95 de politisti cu 57 mijloace auto, 50 de jandarmi cu 8 masini, 30 de efective ale MApN cu 3 camioane, 100 persoane din cadrul Administratiei Bazinale de nins 4Apa Arges Vedea cu 30 mijloace auto, 36 de efective ale Sectiei Drumuri Nationale cu 121 mijloace auto, 30 de efective ale Directiei Drumuri Judetene din cadrul Consiliului Judetean cu 111 mijloace auto. Pe langa personalul aflat la dispozitie in permanenta, institutiile din cadrul MAI mai au inca 200 de ofiteri si subofiteri in rezerva, gata oricand sa intervina.

nis 2 - CopyTotodata, la nivelul tuturor primariilor, prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta sunt pregatite sa intervina 408 persoane cu 376 utilaje de deszapezire.

      In ceea ce priveste stocurile de material antideranpant, la nivelul Sectiei Drumuri Nationale exista un stoc de 2711 mc nisip, 6423 mc sare, 16 tone clorura de calciu. Din raportarile primite, Sectia Drumuri Judetene are pregatite 3.152,51 t nisip, 506,92 t sare si 6 t motorina.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s