Rambo- învățătoarea din Argeș  

1390707_740647316015745_8526931159287275250_n  Meseria de dascăl este una mai delicată și se face numai dacă ai foarte multă pasiune și dăruire, înțelepciune și pedagogie. Trebuie să modelezi caractere, să le formezi și să le dai aripi spre cunoaștere.

Din păcate pentru unii dintre stimabilii noștri formatori ai tinerelor mlădițe, este o corvoadă, o pedeapsă iar ei se comportă ca atare. Vin la școală doar pentru o carte de muncă, să stea de bârfe, să ceară tot timpul bani de la elevi pentru cine știe ce trăsnăi, manuale suplimentare, fondul clasei, mărțișorae, etc. Alții duc o viață chinuită în viața de cuplu și vin la școală doar pentru a DSCN1957se descărca fizic lovind cu sălbăticie pe micuți.

Învățătoarea din satul Valea Corbului din județul Argeș care a bătut crunt un băiețel în vârstă de 11 ani, elev în clasa a IV-a,  este un monstru și n-are ce căuta în sistemul de învățământ. Rambo- învățătoarea consideră pedeapsa normală, atât timp cât cel pe care trebuia să-l îndrume în viață și să-l facă să vină cu drag la școală a ieșit la tablă și nu a știut nimic.

download (5)Fără a avea mari probleme de conștiință, Rambo- învățătoarea povestea unor jurnaliști că răbufnirea sa a fost rodul unor acumulări nervoase căruia nu i-a mai rezistat – “El, pur si simplu, n-a scris un cuvânt lizibil. În mod repetat…și ieri s-a acumulat, ce să fac?”.

Copilul abia a ajuns acasă, cu dureri insuportabile și, de teamă, nu a povestit acasă părinților ceea ce i s-a întâmplat,ramb0 invatatoarea însă aceștia au văzut seara, când îi făceau baie, urmele loviturilor. Băiatul le-a povesti părinților că-i e frică să mearga la școală, pentru că orice ar face, cât de mult s-ar strădui să scrie frumos și să își facă temele, învățătoarea îl lovește cu putere în fiecare zi. Părinții au spus că fiul lor este traumatizat de de Rambo-învățătoare și de frică uită tot ce a învățat sau îi tremura mâna când scrie.
“A venit acasă cu dureri de cap, amețeli, nu putea să mai stea nici în picioare. Mi-a zis ca l-a bătut de nu mai știa unde să se ascundă. L-a lovit peste tot, în cap, peste picioare, cu ciomagul. L-am internat a doua zi la spital. Acum să vedem ce spun doctorii și o vom da în judecată pe învățătoare”, a declarat jurnaliștilor tatăl copilului.

Camelia Sârbu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s