Profesioniștii în acțiune

neurologi la viena, diaconescu si stancuCu mulțumiri domnului  dr. Renică Diaconescu

Credeam ca ghinionul a făcut ca pentru câteva zile să mă internez în secția Neurologie a SJU Slatina, pentru o spondiloza acutizată  brusc și devenită rebelă la autotratament.

Mărturisesc, per primam, ca dată fiind faima oarecum îndoielnică a SJU Slatina în mass media locală și națională, mi-era puțin teamă de viața de spital.sju

Așa că am pășit cu îngrijorare pe ușa secției, de unde am fost preluat de o doamnă simpatică sub toate aspectele, care , în cateva minute, mi-a întocmit foaia de observație și m-a și pus sub tratament.

În acest timp ,, amprentat” și de vechile mele melancolii hipocratice din Bănie, am tras cu pleoapa la tot ce se întâmpla în secție: circuite funcționale foarte ordonate, aproape perfsju 3ecte, totul desfășurându-se într-o liniște și cumsecădenie care deriva dintr-un exercițiu, se vede, impus, sever și repetat de atat de multe ori încât a fost însușit în totalitate, aceasta presupunând existența unei comenzi unice unde o minte ageră și abilă planificase totul în prealabil.

Atmosfera calmă,exces de explicații acolo unde totul se întrevedea mai greu în mintea pusă la încercare a unor pacienți și, deasupra tuturor, omenia, dorința sinceră de a ameliora durerea omului aflat în suferință. Ceea ce înseamna  devoțiune, pasiune, capacitatea de a promova

Dr. Renica Diaconescu

Dr. Renica Diaconescu

alteritatea ca regulă de viață cotidiană.

Și totul într-un colectiv unit, plin de respect pentru ceilalți: medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri. Cu gărzi si, mai ales ,,vizita la patul bolnavului”, cotidiană, desfășurată după tot tipicul. Și nici o stare de tensiune în colectiv sau în rândul bolnavilor și / sau aparținătorilor.

Cu alte cuvinte, muncă, eficiență cu scopul final de ameliorarea stării pacientului. Visimages (2)ul de aur al celor care muncesc în sistemul nostru de sănătate și gândesc cu sufletul și nu doar cu buzunarul.

Recunosc aici, indiscutabil, atitudinea profesională blândă dar fermă, aplicată, complexă, derivând dintr-o rutină asumată într-un mod superior și detașat cu nonșalanța profesionistului adevarat a doctorului în științe medicale RENICĂ  DIACONESCU. Iar dincolo de aceasta atitudine profesională  am indentificat semințele ideii de munca și a dragostei pentru

Dr. Renica Diaconescu si dr. Carmen Stancu

Dr. Renica Diaconescu si dr. Carmen Stancu

oameni pe care i le-a răsădit în suflet încă din copilărie iubita sa mamă.

Ca într-un film de ficțiune  în secția de neurologie a SJU Slatina veți întâlni

“ profesioniștii în acțiune “. În “ duelul “ fair-play cu presa, cei de aici au căștigat la capitolul comunicare non- verbală.

Florin Tuinea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s