IPJ Olt- Recomandări pentru traficul de iarnă  

646x404Potrivit unui comunicat de presă, poliţiştii olteni recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă deosebit de prudent, cu viteza adaptată condiţiilor meteo, pentru ca traficul rutier şi pietonal să se desfăşoare în siguranţă, în condiţii de iarnă. Pentru un trafic rutier sigur în condiţii de iarnă şi prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, participanţii la trafic sunt sfătuiţi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Legislaţia rutieră în vigoare prevede că pentru deplasarea download (1)autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă. Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

images,,Precizăm că, în legislaţie nu se face referire la o dată calendaristică de la care este obligatorie utilizarea anvelopelor de iarnă, ci se prevede faptul că acestea sunt obligatorii atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o downloadviteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.” Se rată în comunicatul de presă.

De asemnea, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie și să se informeze asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată. Verificare farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire, este absolut necesar.

nins 3Tot polițiștii ne recomandă că trebuie verificate dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător și, de asemenea,  utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Să păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă download (1) - Copyîn faţă și să evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.
Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s