Argeșenii sunt pregătiți de iarnă

Col. Ion POpa, seful ISU Arges

Sef ISU Arges, Col. Ion Popa

 Având în vedere faptul că iarna își face tot mai mult simțită prezența, la nivelul ISU Argeș a fost întocmită situaţia cuprinzând tehnica de intervenţie la deszăpezire din ale structurilor aparţinând Regiei Autonome de Administrare a Drumurilor Judeţene Argeş şi Secţiei Naţionale de Drumuri Piteşti.

Potrivit col Ion Popa, șeful ISU Argeș, primele măsuri care au fost luate au fost cele de cunoaşterea situaţiei cu femeile gravide cu sarcina în 7-9 luni, a persoanelor care urmează tratament de dializă sau după caz alte afecţiuni precum şi organizarea transportului preventiv al acestora către unităţile medicale download (1) - Copyabilitate, atunci când situaţia o impune (Direcţia de Sănătate Publică).

De asemenea au fost indentificate tronsoanele de infrastructură rutieră şi feroviară vulnerabile care pot fi blocate din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, precum și variantelor nins 4 - Copyalternative ale traficului rutier şi feroviar pe care să fie redirecţionată circulaţia.

În același timp au fost indentificate locaţiilor de staţionare temporară a autovehiculelor pe timpul închiderii temporare a unor sectoare de drum.

și s-au transmis adrese pentru localităţi în vederea centralizării datelor cu privire la situația utilajelor de intervenție din localitate, spaţiile care pot asigura cazarea şi hrănirea ninsori - Copypersoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice, precum și  stocurile de materiale antiderapante din localitate.

 Todată au mai fost pregătite la nivelul municipiilor şi oraşelor a centrelor sociale pentru adăpostirea temporară a persoanelor fără adăpost şi a persoanelor aflate în situaţii de risc social, în situaţia instituirii avertizărilor de fenomene meteorologice periculoase ce vizează temperaturi scăzute şi îngheţ.

nins 3Vor fi pregătite rezerve de ceai, alimente, combustibil, care să poată fi folosite în orice moment pentru sprijinirea persoanelor surprinse de înzăpeziri. De asemenea, vor fi asigurate utilaje şi materiale antiderapante pentru deszăpezirea drumurilor locale şi de interes local.

În perioada sărbătorilor de iarna reprezentanții ISU Olt recomandă tuturor cetățenilor să fie atenți la focurile deschise, mai ales în zile nis 2 - Copydestinate tăierii porcilor de Crăciun.

Mai multe amanunte de la ședința Colegiului Prefectural cu privire la  pregătirle de iarna, întru-un materil la VGtv. Realizator Georgiana Raicu, op. imag. procesare și montaj, ing. Viorel Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s