Nu mai avem cardilogi la SJU Slatina!

andrei-iordache-3

Andrei Iordache

sju 3 Secția de Cardiologie a SJU Slatina a rămas fără nici un medic din cei cinci existenți din cauza volumului prea mare de muncă. Acest lucru se datorează faaptului că medicii Florin Paraschiva  și  Boeru, sunt angajați cu jumătate de normă pentru că mai lucrează și la cabinetele lor private, Iovănescu este în concediu medical, așa că n-au mai rămas decât Andriţoiu şi Dorobanţu care trebuie să asigure

dr.Florin Paraschiva

dr.Florin Paraschiva

toate gărzile.  Aceștia au anunţat că, începând cu 20 noiembrie, nu se vor mai prezenta la spital, dacă nu se rezolvă situaţia cu liniile de gardă.

Andrei Iordache, managerul SJU Slatina, a promis cardiologilor că va cupla Secția de Cardiologie cu cea de Medicină Internă, dar acest lucru nu va rezolva nici pe departe problemele apărute pentru că nici unul dintre medicii interniști nu sunt specialiști în cardiologie.

De asemenea, Iordache a mai stabilit ca medicul cardiolog Mircea Andrițoiu să fie șeful celor două secții reunite pentru a coordonaa images (6)interniștii de serviciu. Nici așa nu se vor rezolv aproblemele având în vedere că, la fiecare 15 minute apare câte o urgență cardiacă.

Vicepreședintele  Colegiului Medicilor, dr. legist Sorin Lesnic, a spus ca va convoca o întâlnire de urgență a membrilor colegiului pentru a găsi o soluție  în acest sens. ,,Cred că pe secția de sjucardiologie sunt foarte puțini medici și nu înțeleg de ce nu mai sunt angajați și alții. Sunt atâția medici tineri care pleacă în străinătate pentru că noi nu știm să-i atragem.  Nu mi se pare normal ca doi medici precum Paraschiva și Boieru să lucreze cu jumătate de normă pentru că lucrează și la cabinetele lor private, iar ceilalți trei să tragă ca nebunii și să facă șapte-opt gărzi pe lună. Din acest motiv e dr. Iovănescu  este internat ca pacient. Este epuizant pentru medici și periculos pentru pacienți! Așa nu se mai poate!” ne-a declarat dr. Lesnic.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s