Tudor Pendiuc, arestat  într-un dosar de luare de mită și trafic de influiență

Primarul oraşului PiteşOLYMPUS DIGITAL CAMERAti, Tudor Pendiuc, originar din Balș, Olt, este vizat într-un dosar de corupţie. Procurorii au descins joi, 8 , atât la sediul primăriei, cât şi la casa edilului. Conform unor surse judiciare, primarul ar fi atribuit contracte cu dedicaţie, iar în schimb ar fi primit un milion de euro mită, în bani şi imobile. Tudor Pendiuc a fost luat de procurori de acasă şi dus la sediul Primăriei. Ulterior, a fost adus la sediul central al DNA.

Tot în acest dosar au mai fost vizați mai mulți oameni de afaceri,

Tudor Pendiuc

Tudor Pendiuc

iar percheziții au loc și la sediul Primăriei din Pitești, respectiv la cabinetul primarului și la cel al viceprimarului Cornel Constantin Ionică.

Potrivit DNA, edilul Piteștiului este acuzat că ar fi primit bani şi un apartament în Bucureşti în schimbul acordării unor contracte pe bani publici. Fiica edilului, Ema Pendiuc, este acuzată de complicitate la luare de mită. În dosar a fost reținut și afaceristul Valentin Vișoiu, partener cu avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Basesc Cel de al

Primaria Pitești

Primaria Pitești

treilea reţinut în acest dosar, în care procurorii vorbesc despre o mită de un milion de euro, este omul de afaceri piteştean Valentin Vişoiu.

Primarul Piteştiului Tudor Pendiuc a declarat, referitor la acuzaţiile procurorilor DNA, că o minciună mai mare nu există şi că s-a ajuns „în turul 2”. El a ieşit încătuşat din sediul DNA.

Decorat și premiat de-a lungul timpulu

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Primăriei Pitești, Pendiuc este președinte al Asociației Municipiilor din Romania, membru în Comitetul Regiunilor de la Bruxelles și este si conferentiar universitar doctor la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Pitești.download
Anul acesta, primarul Piteștiului a primit din partea Asociației Municipiilor din România „Trofeul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea, modernizarea și eficientizarea administrației publice din România”.
În anul 2011, Tudor Pendiuc a fost decorat de către președintele Traian Băsescu cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer.
În prezent Tudor Pendiuc conduce PSD Argeș, dupa ce fostul președinte al organizației județene, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.

pendiuc2 Ce avere are Pendiuc

Potrivit declaraţiei de avere din iulie 2013, Tudor Pendiuc are două apartamente în Piteşti de 58, respectiv 86 de metri pătraţi, cumpărate în anii 1990 şi 1996 împreună cu soţia sa, precum şi o casă în suprafaţă de 712 metri ptraţi, construită în anul 2005.

Primarul Piteştiului şi soţia sa mai au o casă de 60 de metri pătraţi în comuna Salcia, judeţul Telorman, moştenită de soţia lui Pendiuc în anul 1995. Tot în comuna Salcia, soţia lui Pendiuc a moştenit două terenuri agricole de 1,38 hectare, respectiv 0,40 hectare, precum şi un teren intravilan în suprafaţă de 0,05 hectare.pendiuc 3

Pendiuc mai are, la Piteşti, suprafeţe de 2.064 de metri pătraţi de vii, livezi, teren arabil, curţi şi construcţii, toate cumpărate în 1998.

Primarul Piteştiului deţine şi un autoturism Dacia Logan, din anul 2008. Totodată, el are două conturi de 22.095 de lei şi 5.069 de euro, precum şi un depozit bancar de 16.390 de lei.

Tudor Pendiuc are şi un credit de 9.500 de euro contractat în 2010 şi scadent în 2014.

unnamedÎn ceea ce priveşte veniturile, Pendiuc a obţinut în anul fiscal anterior declaraţiei de avere venituri de 52.433 de lei, din salariul de primar, iar soţia acestuia, Gabriela Pendiuc, a obţinut 36.270 de lei ca director la Şcoala Populară de Arte şi Meserii.

Pendiuc a mai notat în declaraţia de avere venituri de 22.300 de lei, obţinute din funcţia de conferenţiar universitar doctor la Universitatea ”Constantin Brâncoveanu”, 9.418 lei obţinuţi ca membru în Comisia naţională de avizare a împrumuturilor de la Ministerulşui Finanţelor şi 6.715 de euro ca membru în Comitetul Regiunilor de la Bruxelles.

Viorel Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s