Povestea frumoasă a unor copii instituționalizați din Slatina

DSCN5992Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, împreună cu Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice CEZ Olt şi Asociaţia VisArt au organizat simpozionul cu tema: „Învaţă de la cei care au reuşit!”. Festivitate s-a desfășurat în Sala Teatrului ,,Eugen Ionescu” din Slatina și a avut ca scop prezentarea unor povești de succes ale copiilor care au fost instituționlizați în centrle de copii din Olt.

Rădița Piroșca, directorul DGASPC Olt, a prezentat cu mandrie copii care au reușit în viață, drept exemplu pDSCN5993entru cei care încă sunt la începutul vieții, copii abandonați, uitați de cei car ei-au născut, dar care trăiesc în marea familie  a direcției. ,, Chiar dacă în spatele vostru aveți povești urâte, noi aici, încercăm să vă facem viața frumoaasă, să vă arătăm căldura sufletească, să vă ajutăm să să simțiți ca într-o mare familie. Să nu lăsați pe nimeni să va spună că nu sunteți buni, că nu meritați și că nu veți rDSCN5988euși! Toți ne naștem cu apripi care ne ajută să zburăm. Depinde de noi dacă le folosim. Eu vă doresc să vă colorați visele, să culegeți tot ce efrumos în jurul vostru, pentru a vă îndeplini visul ” și-a început discursul,  Rădița Piroșca.

Printre invitații de seamă, foști copii instituționalizați la DGSPC Olt, prezenți la această festivitate amintim pe Chițoiu Iulian, Marius Stanca, Corina Toader, Ionut Stoican, Gălbenușă Mariana, surorile Anda şi Florentina Preda prima aabsolventă a DSCN5983Facultății de Management şi Marketing din Bucureşti,iar cealaltă studentă la aceiași facultate.

Mirela Dima, directorul executiv CEZ Vânzare, partener în proiectul copiilor de la DGASPC a precizat că acest proiect a prins viaţă datorită iniţiativei unor oameni de suflet ai companiei.„Proiectul nostru face parte din ceea ce considerăm a fi proiecte de suflet ale CEZ. Este una din iniţiativele pe care le desfăşurăm sub umbrela DSCN5996«Proiecte de responsabilitate socială» şi pe care noi le numim «Energie pentru bine». Proiectul a luat naştere din iniţiativa unuia dintre colegii noşti. A fost un concurs organizat în rândul angajaţilor CEZ şi câştigător a fost acest proiect”.

După ce și-au prezentat fiecare poveștilor de succes, au asistat la un spectacol surpriză oferit de frații lor mai mici, cei care încă mai sunt la casa de copii.

Amănunte de la festivitatea tinerilor de succes crescuți la Casa de  Copii, într-un material pe larg la VGtv www.vgtvolt.cabanova.com
Redactor Georgina Raicu, op. imag., editare și montaj, Viorel Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s