Bursa locurilor de muncă tratată cu indiferență de absolvenți

bursa 1Chiar dacă AJOFM Olt,  a pus la dispoziția absolventilor din acest an peste 400 de locuri de munca, oferite de agenții economici de pe raza județului, aceștia au tratat cu indiferență obtinerea unui loc de munca. Mai în glumă, mai în serios, organizatorii dar și agenții economici au dat vina pe ora matinală la care a fost anunțată bursa – 9.00- și că vor venii mai mulți după ora 11.00 .

În deschiderea Bursei de Muncă din Slatina, directorul AJOFM Olt, Constantin Câtu a ținut să le mulțumească tuturor celor prezenți la bursa, să le explice că vor găsi cele mai diversificate domenii în care pot să lucreze, si, de asemenea, că pot să facă  cursuri

Constantin Câtu

Constantin Câtu

gratuite de calificare/ recalificare cu specialiștii agenției  în alte domenii  cerute pe piața muncii și pe care ei și le doresc.

,,Până la această dată au fost contactați 61 agenti economici, din care 38 și-au anunțat participarea cu un număr de 417 locuri de muncă vacante, din care 7 sunt pentru absolvenții de studii superioare în domeniile inginer construcții civile, inginer instalații, economist, admDSCN0145inistrator, șef fabrica, expert servicii ocupare, expert consiliere antreprenoriala, restul fiind cu studii medii în următoarele meserii: electrician întreținere si reparatii, agent securitate, agent vânzări, confecționer asamblor articole din textile, lucrător comercial, mecanic agricol, patiser, fierar betonist, vânzător, sudor. „a precizat Câtu.

Până la sfârșitul bursei, potrivit organizatorilor, s-au prezentat 865 de persoane  in cautarea unui loc de  muncă, dintre care 489 absolvenți. Cei  39 agenți economici au selectat în vederea angajării 315 absolvenți, urmând ca săptămâna viitoare aceștia  să fie chemați la interviuri.DSCN0156

Angajatorii care deţin locuri de muncă disponibile pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ se pot adresa Agenţiei Judetene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt deoarece, potrivit prevederilor Legii 76/2002, pentru a  beneficia de subvenţii la încadrarea în muncă pe durată nedeterminată, respectiv 900 lei pentru angajații cu studii medii și 1.300 lei pentru cei cu studii superioare. Absolvenţii care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistraţi la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, pot beneficia de prime de încadrare.

DSCN0135   AJOFM a pregătit patru programe de formare profesională pentru 112 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite,  pentru cei care  nu își găsesc un loc de muncă la bursă. Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională, în perioada menționată  sunt: bucătar ( 28  persoane) ,cofetar-patiser (28 persoane), îngrijitor bătrâni la domiciliu (28 persoane) și lucrător în agroturism (28 persoane).

Reporter Georgiana Leulescu-Raicu, Redactor Camelia Sarbu, op imag Viorel Raicu,VGtv http://www.vgtvolt.cabanova.com

–––––––––––––––––––––––

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s