Sute de gospodării distruse de furia apelor în Olt

Poboru

Poboru

Codul Portocaliu in Judetul Olt  a fost prelungit de meteorologi  până astazi, 30 iulie, la ora 14.00. Specialişti ai ISU Olt, Instituţiei Prefectului-judeţul Olt, IPJ Olt şi IJJ Olt acţioneză  în continuare în zonele afectate de inundaţii, pentru asanarea apei din gospodării, evacuarea persoanelor din zonele posibil a fi afectate şi căutatea-salvarea persoanelor dispărute.Cele mai afectate localități, potrivit  salvatorilo, sunt Teiuş, Făgeţelu, Poboru, Verguleasa, Bărăşti, Dobroteasa, Oporelu, Colonești, Scornicești şi Jitaru.

În comuna Făgeţelu, trei bărbaţi şi aproximativ 600 de oi au fost surprinşi de viitură, doi dintre aceşpoboru 4
tia reuşind să se salveze, însă cel de-al treilea fiind luat de viitura de pe pârâul Ciorâca. Norocul i-a fost cu Pompierii de la Staţia Scorniceşti care după o jumătate de oră de căutări l-au găsit și au  reuşit să-l salveze pe bărbat din apa care curgea cu foarte mare viteză şi avea adâncimea de peste un metru şi jumătate. Tot în comuna Făgeţelu, pompierii şi jandarmii au mai salvat două femei surprinse de viitură. Cele două persoane au reuşit să se refugieze în zone mai înalte până la sosirea echipelor de intervenţie fiind aduse într-o zonă sigură de pompieri şi jandarmi.

De asemenea, în comuna B1743714_10152325785043108_8099250343712380892_nărăşti, sat Ciocăneşti, a fost anunţată dispariţia unui bărbat. S-au desfăşurat acţiuni de căutare în zona indicată, bărbatul reuşind să se autosalveze.

,,La această oră, pompierii acționează cu accesoriile din dotare pentru evacuarea persoanelor din locuințele afectate de inundații. Din datele preliminare primite din teren, situația se prezintă astfel: în comuna Colonești au fost evacuate 18 persoane, în Jitaru au fost evacuate trei persoane, în Scornicesti au fost evacuate patru persoane. De asemenea, în comuna Icoana, preventiv, s-a început evacuarea persoanelor și animalelor din zonele posibil a fi afectate.” se arată într-un comunicat de presă emis de plutonier Dan Nedeloiu, purtătorulpoboru 1 de cuvânt al  ISU Olt.

Din datele transmise de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, ieri 29 iulie, până la ora 20.00, 11 localităţi au raportat pagube produse de inundaţii  respectiv Morunglav, Vultureşti, Schitu, Verguleasa, Vulpeni, Voineasa, Baldovineşti, Găvăneşti, Cungrea, Dobreţu și Dobroteasa.

Ca urmare a precipitaţiilor abundente înregistrate în ultima perioadă, s-a emis o avertizare hidrologică „Cod roşu” pe Râul Vediţa sectorul Coloneşti – confluenţă cu râul Vedea în comuna Coloneşti, pentru intervalul orar 21.00 – 06.00.

Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s