Cod Rosu în Olt, Teleorman si Argeș

DSCN4814Potrivit unui comunict de presă, Administrația Națională „Apele Române” a prelungit avertizarea hidrologică Cod Roșu ce viza creşteri de debite şi niveluri cu depășirea cotelor de pericol, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior, pentru rîul Vedea – judeţele Olt, Teleorman și Argeș până mâine, 31 iulie, la ora 08.00. Până la expirarea avertizării, la sediul I.S.U. Olt, funcţionează Grupa Operativă Judeţeană din care fac parte specialişti ai ISU Olt, Instituţiei Prefectului-judeţul Olt, IPJ Olt şi IJJ Olt.

Bilanțul estimativ al pagubelor produse de inundații, realizat în  baza DSCN4802raportărilor trimise de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, arată că 22 de localități din județ au fost afectate de precipitațiile abundente din ultimele zile, scurgerile de pe versanți și revărasarea unor cursuri de apă. Au fost salvate şi evacuate în spațiile amenajate de C.L.S.U. 104 persoane (32 copii, 48 bătrâni, 24 adulţi) și salvate peste 300 de animale. În urma viiturilor formate au fost inundate peste 450 de case și 900 anexe gospodărești, circa 12 km de drum județean ( 8 tronsoane ), 36 de km de drum comunal ( 11 DSCN4802tronsoane ), peste 60 de km de străzi și ulițe. De asemenea, au fost afectate 13 poduri, 24 de podețe, iar un podeț a fost distrus ( comuna Voineasa ). Mai sunt inundate circa 5000 de hectare de terenuri arabil și fânețe și sunt afectate 634 de fântâni.

La această oră, peste 30 de pompieri, sprijiniți de celelalte structuri ale MAI, intervin cu două autocamioane, două bărci pneumatice, o autospeciale F.G.I. și un echipaj SMURD, sub coordonarea Prefectului Județului Olt și Inspectorului Șef al ISU Olt, pentru evacuarea persoanelor și animalelor din zonele posibil a fi inundate ale localităților Icoana și Corbu.

Georgiana Raicu

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s