Alianța Crestin Liberală s-a oficializat și la Olt

Gigel Stirbu si Siminica Mirea

Gigel Stirbu si Siminica Mirea

Siminica Mirea și Gigel Știrbu, cei doi președinți ai PDL si PNL Olt, au ieșit azi intr-o conferință de presă comună pentru a oficializa Alianta Creștin Liberală. Fostul ministru al Culturii, deputatul liberal Gigel Știrbu, a ținut să facă o scurtă prezentare a evenimentelor politice din ultimile zile cu privire la alința prin fuziune a celor două mari partide de centru-dreapta.  ,,În aceiași perioadă, în Convenția Națională a PDL s-a votat fuziunea cu PNL. Sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în Sala Unirii, în fața a peste 2000 de membri PDL și ai PNL, a avut loc procesul de fuziune, prin comasare, al celor două partide. Astfel, a luat naștere cea mai mare formațiune politică de dreapta din România. Din punctul meu de vedere, acest lucru răspunde dorinței electoratului de dreapta și a membrilor de partid a celor două

Gigel Stirbu si Siminica Mirea

Gigel Stirbu si Siminica Mirea

formațiuni politice. Este un proces care a început acum mai bine de 10 ani, prin înființarea Alianței DA, alianță care, la momentul respectiv, a avut un succes electorat extrem de important în fața unui partid-stat- PSD. După mai bine de 10 ani de zile, voința electoratului de dreapta, voința tuturor membrilor celor formațiuni politice s-a transpus în realitate, dând naștere alternativei pe partea de centru-dreapta, pe eșichierul politic din România, marelui partid al dreptei, Partidul Național Liberal.” a declarat printre altele Gigel Știrbu.

Întrebat despre situația  racolării primarilor liberali de către PSD cu ,, sufletul”, acesta a spus că primarii respectivi nu au făcut decât poze cu liderii socili-democrați pentru a obține fondurile necesare continuării proiectelor începute și foarte importante pentru comunitate. Știrbu a criticat dur modul în care partidul de

Siminica Mirea

Siminica Mirea

guvernământ șantajează primarii aflați în opoziție, în special pe cei liberali. Trebuie reținut faptul că în urma rectificării bugetare a CJ Olt, doar primăriile pesediste au primit finanțări.

,,Iată că după 25 de ani de orgolii, pentru prima dată s-a creat un mare partid de centru-dreapta. Înainte de a face această fuziune prin absorbție, între PNL și PDL, tot sâmbătă, la Convenție, s-a aprobat și fuziunea, prin absorbție, cu Forța Civică. După cum știți, cu ceva timp înainte, IRL s-a îndreptat către PDL și a fuzionat, creând un post de prim-vicepreședinte pentru Andrei Chiliman. Și la nivelul județului Olt avem discuții cu președinții partidelor de la Forța Civică și IRL pentru a venit alături de noi, pentru a se alătura echipei și a forma și aici un mare partid de centru-dreapta” a precizat, Siminica Mirea.

De asemenea, șefa PDL Olt a mai adăugat că în zilele următoare, membrii din Organizația PMP Slatina în frunte cu președintele Marian Căruntu, vor veni la democrat-liberali pentru a lupta împotriva pesediștilor atât în campania de la prezidențiale, cât și înDSCN4889 alte campanii.

În același context, Siminica Mirea  prezizat că în două localități, respectiv Drăghiceni și Movileni, unde primarii sunt PNL, vor avea câte un viceprimar liberal și unul democrat-liberal și în acest sens vor continua reconfirmările și în alte localități unde vicerpimarii sunt social-democrați.

Cei doi lideri ai aliantei de centru-dreapta, au afirmat că până la  sfârșitul acestui an vor funcțion cu conduceri bicefale, vor organiza acțiuni și vor  lua decizii  împreună în ceea ce privește câștigrea alegerilor prezidențiale.Maai multe amanunte la VGtv Olt http://www.vgtvolt.cabanova.com

Redactor Georgiana Raicu, op. imag. ing. Viorel Raicu

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s