Proiect pentru formare profesionala a adulților la Grădinari

DSCN4469Fundația ,, Ruhama” de la Bihor și Primări Grădinari, au demarat  un proiect de formare  profesională a adulților din localitate, sub denumirea ,,Cariere- forme noi de ocupare a persoanelor din mediul rural al județului Olt”.

La acestă lansare au participat membrii Fundației ,, Ruhama”, respectiv Marian Daragiu, expert în comunicare și promovare, Daniela Tutoș, managerul de proiect, Tina Daragiu, asistent social, primarul  Mihai Ioana, consilieri local, reprezentații unităților de învâțământ precum și câteva persoane interesate de a învăța o nouă meserie.

Valoarea total a acestui proiect este de 1.647DSCN4483.199,44 lei, din care 1.614.255,94 lei, fonduri UE și 32,944 lei, contribuția celor doi parteneri, respectiv Fundația ,,Ruhna” si Primăria Grădinari. Proiectuil se adresează unui grup țintă de 378 de persoane.
Perioad de implementare va fi de 14 luni, adică de la 30 iunie 2014 până la 29 august 2015.

Prin acest proiect, inițiatorii urmăresc creșterea calității resurselor umane în județul Olt, pentru a facilita ocuparea în activități non-agricole prin servicii de de instruiré, informare, consiliere, conștientizare, motivare, formare de noi atitudini, abilități și cunoștințe. încurajând totodată mobilitate profesională șimedierea DSCN4473ocupării, contribuind astfel la aastfel la înlăturarea ,,capcanei” inactivității.

,,De-a lungul ultimilor 7 ani Centrul Cariere a fost preocupat constant de îmbunătățirea și creșterea accesului pe piața muncii pentru persoanele care provin din comunități locale care se află în situație de risc social.

În cadrul proiectului care se lansează astăzi, Centrul Cariere al Fundației Ruhama și partenerul său – Comuna Grădinari, sunt preocupați în mod direct de facilitarea accesului membrilor comunităților locale aflate în situație de excluziune socială din județul Olt, investind în formarea și angajarea resursei umane din regiunea Olt, aducând mai aproape comunitatea de afaceri cu persoanele care doresc schimbare și dezvoltare în muncă. ” a spus mihai Ioana, primaar GradinariMarian Daragiu, expert în comunicare și promovare.

Tot acest proiect mai prevede creșterea sustenabilității în zonele rurale, creând condiții dezvoltării acestora prin formarea unor atitudini noi față de anteprenoriat formând meserii predilecte muncii independente, respectiv coșar, frízerie, coafură, manichiură, pedichiură, lucrător în comerț sau construcții și patiser.

,,Sunt pesone care lucrează în construcții ca necalificați, iar acest proiect vine în întâmpinarea lor pentru a se califica. La sugestia cetățenilor cu care ne vom întâlni zilele acestea, vom adăuga și alte domenii de calificare. De asemnea, pot spune că, în cadrul acestui proiect vom ajuta 30 de persoane să înființeze PFA-uri, acordându-le câte 2500 euro pentru înființarea unei afaceri în domeniul în care a fost calificat” a ținut să precizeze primarul localității Grădinari.

Proiectul oferă oportunități pentru persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, șomeri, șomeri de lungă durată, șomeri tineri, urmărind dezvoltarea resursei umane în zonele rurale ale județului Olt, pentru a facilita creșterea gradului de ocupare al acestora în activități non-agricole și crearea de noi locuri de muncă și noi forme de ocupare pentru lucrătorii din mediul rural.

,,Primăria Comunei Grădinari și Centrul Cariere al Fundației Ruhama, vor colabora în acest sens cu autoritățile locale, angajatori, organizaţii non-guvernamentale, instituții deconcentrate, pentru a realiza parteneriate durabile, cu scopul de a creşte gama de servicii furnizate grupului țintă amintit. Acest proiect va constitui un start important către un sprijin eficient şi de lungă durată pentru persoanele din mediul rural, în funcţie de nevoile lor de dezvoltare și în acord cu dinamica pieței muncii din regiune.” A declarat managerul de proiect, Daniela Tutoș.

Mai multe amanunte de la lansarea proiectului destinat profesionalizării adulților din Grădinari, într-un material la VGtv.

Redactor Georgiana Raicu, op. imag. procesare și montaj, ing. Viorel Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s