Festivitate de premiere la ISJ Olt, a elevilor de nota zece

DSCN3873  Inspectoratul Școlar Județean Olt, a fost gazda unui eveniment deosebit din viața celor 19 elevi de nota zece din județul nostru care au fost felicitați deopotrivă de ministrul Educației, Remus Pricopie și Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, prin intermediul unei videoconferințe, dar și de Felicia Man, inspectorul școlar general al ISJ Olt.

Potrivit rezultatelor obținute la examenul de capacitate, 13 DSCN3849absolvenți au obținut media zece, iar la examenul de Baclaureat, șase. Cei 19 elevi de ,, nota zece”au fost premiaţi de către Guvernul României cu câte 2000 lei cei de la Evaluarea Naţională şi cu câte 3000 lei, cei de la BAC.

Festivitatea de premiere a elevilor a avut loc în sala de conferinţe a ISJ Olt, în prezenţa  mass-mediei locale, a directorilor şcolilor de la care provin şi a părinţilor.
Fiecare dintre copiii premiaţi au vorbit despre secretele sucesului lor, despre părinţii şi profesorii care i-au sprijinit şi despre obţiunile DSCN3773lor profesionle. In general cei mici au ales CN ,,Ion Minulescu” din Slatina, însă absolvenţii de liceu au ales în cea mai mare parte , facultăţi din străinătate. Astfel că Maria Olivia Torcea, absolventă a Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal a spus că va  studia Geografia şi Ştiinţe Politice la Universitatea din Glasgow, Marea Britanie. Ramona Comănescu, de la CN „Ion Minulescu”, va merge la Universitatea din Edinburgh, în Scoţia.

Mădălina Urecheatu, absolventă a Liceul Tehnologic „Constantin DSCN3785Brâncoveanu” din Scorniceşti, va studia medicina la UMF „Carol Davila” din Bucureşti, dovedind că şi la liceele mai puţin cotate, se poate învăţa dacă se vrea, iar profesorii nu sunt cu nimic mai prejos decât cei de la liceele cu prestigiu.

Mai multe amănunte la VGtv Olt, www.vgtvolt.cabanova.com
Redactor Georgiana Raicu, op. imag. ing. Viorel Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s