Descoperă lume de lângă tine- un proiect pentru copiii romi

Sandu Curt

Sandu Curt

Curt Sandu-Viorel, coordonatorul proiectului pentru romi ,, Descoperă lumea de lânga tine” finantat de Fundatia Terre des Hommes, un  parteneriat intre Scoala Gimnaziala Nr.1 Slatina, Primaria Municipiului Slatina si Comitetul Comunitar Slatina, face cunoscut că acest proiect care se va defășura   în perioada 01 – 20 iulie de Asociatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Olt.

Potrivitlui Curt,  valoarea proiectului este de 2.886 lei, scopul fiind depasirea barierelor de comunicare prin cresterea capacitatilor de relationare  a 35 elevi de etnie roma cu varste cuprinse intre 10 – 12 ani, din cadrul Scolii Gimnaziale Nr.1 Slatina. Beneficiarii proiectului, selectați tigni 3în urma unui chestionar de cultură generală,  din lipsa resurselor financiare, nu au reușit să ajungă niciodată la un cinematograf.

Așadar astăzi 10 iulie 2014, incepand cu ora 10.00,  35 copii vor merge la Cinema Alutus păebtryu a viziona un film de desen animat cu mesaj educativ.

sandu           Activitatea va continua la sediul asociatiei ADESO, unde vor fi organizate ateliere creative, ocazie cu care copiii vor exprima prin desen  ceea ce vor sa devina cand vor fi mari, astfel incat sa accentueze invataturile/cunostintele acumulate in urma vizionarii filmului si vor fi premiati pentru realizarile lor cu pachetele continand dulciuri.

,,Prin  proiectul nostru dorim sa aducem in prim plan, in viata copiilor de 10 – 12 ani din comunitate, comunicarea, relationarea, activitatile de socializare care stau la baza dezvoltarii armonioase a  acestora. Astfel, prin proiect urmarim imbunatatirea viziunii  copiilor asupra socializarii si a jocului in echipa, cu un rol deosebit de important in dezvoltarea personala.” a precizat Sandu Curt într-un comunicat de presă.

Georgiana Raicu

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s