Consilierii locali PDL Slatina, impotriva desfințării asociațiilor de proprietari

DSCN2380Printre proiectele de lege propuse în sedinta extraordinară a CL Slatina de joi 19 iunie 2014, au fost și cele de  desfintare unor asociatii de proprietari si scoaterea la licitatie a unor  terenuri în Parcul Industrial din Slatina.

Desfintarea sociațiilor de proprietari a stârnit un adevărat val de proteste din partea consilierilor PDL, respectiv a fostului viceprimar Ana Anghel, care s-a impotrivit aprobării acestui proiect de lege, argumentând că în acest caz, lipsa unor persoane acreditate în administrarea unei scări sau mai multe de bloc, ar putea duce, pe lângă degradare sistematică a unității localtive și la imposibilitatea de  baneficia de ajutor din parte administratiei locale pentru reesapări și alte lucrări de conservare.

Cât privește celălalt proiect de lege potrivit căruia primăria Slatina, va scoate la licitație terenul în DSCN2381suprafață de  de 312.539 mp din Parcul Industrial, fost aprobat ca prețul de pornire  pentru două dintre parcele să fie de  4,5 euro/ metrul pătrat, iar pentru alte  trei, preţul de pornire va fi 3,5 euro/metrul pătrat.

Potrivit proiectului aprobat prețurile ar fi următoarele :

-pentru parcelele nr. 1 şi nr. 2 de 4,5 euro/mp, respectiv:
– 774.404 euro pentru parcela 1 – teren în suprafaţă de 172.090 mp
– 99. 162 euro pentru parcela 2 – teren în suprafaţă de 22.036 mp
–  pentru parcelele 3, 4 şi 5, de 3,5 euro/mp, respectiv:
– 140.756 euro penru parcela 3 – teren în suprafaţă de 40.216 mp
– 62.713 euro pentru parcela 4 – teren în suprafaţă de 17.918 mp
DSCN2382– 74.354 euro pentru parcela 5 – lotul nr. 5 – teren în suprafaţă de 21.244 mp
Preţul de vânzare adjudecat la licitaţie, va fi achitat de cumpărători integral la data încheierii contractelor de vânzare- cumpărare în formă autentică, plata urmând a se face în lei, în funcţie de raportul leu /euro comunicat de B.N.R. la data plăţii”, se precizează în hotărârea Consiliului Local.
Potrivit aceleaşi surse, cumpărătorii vor avea o serie de facilităţi – scutiri de la plata oricăror taxe datorate bugetului local al municipiului Slatina pentru eliberarea oricăror certificate de urbanism, autorizaţii de construire pentru terenurile şi clădirile din infrastructura parcului, ce fac parte integrantă din parcul industrial;
Ca o facilitate oferită viitorilor agenți economici, aceștia vor putea beneficia  de scutire de la plata impozitului pe terenuri, corespunzător terenului aferent parcului industrial, de scutire de la plata impozitului pe clădiri, DSCN2374corespunzător clădirilor care fac parte din infrastructura parcului industrial.
De asemenea, pe lângă facilităţi, hotărârea prevede şi o serie de obligaţii, respectiv  finalizarea investiţiilor în termen de cel mult 5 ani de la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare în formă autentică, crearea a minim 2,5 locuri de muncă pentru fiecare 1000 mp teren adjudecat la licitaţie şi menţinerea numărului angajaţilor pe toată perioada de acordare a facilităţilor specifice parcului. În caz contrar, cumpărătorul va trebui să plătescă CL Slatina 0,1% pe an penalități, iar dacă după cinci ani nu desfășoară nici o activitate, i se va anula contraactul, iar terenul respectiv va fi scos din nou la licitație.

Georgiana Raicu,

Amanunte la VGtv http://www.vgtvolt.cabanova.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s