AJOFM Olt încurajează angajarea elevlor și studenților pe timpul vacantei

DSCN9832  Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt amintește angajatorilor ca pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru somaj, pentru fiecare elev și student încadrat în muncă. Angajarea elevilor și studenților se poate realiza pe perioada vacanțelor, iar stimulentul financiar se poate acorda la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru somaj pe o perioadă maxima de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

Diferența dintre stimulentul financiar lunar acordat pentru încadrarea în muncă a elevilor și studentilor și salariul realizat se suportă de catre angajator din fonduri proprii.

Beneficiază de stimulentul financiar prevazut de Legea 72/2007 cu modificările și completările ulterioare DSCN9863angajatorii care, pe perioada vacanțelor stabilită potrivit legii, încadrează în muncă elevi și studenți, în baza unui contract individual de muncă pe perioada determinată, egala sau mai mică decât perioada vacanței, incheiat în condițiile legii, cu normă întreaga sau, după caz, cu timp parțial. De semenea, elevii și studenții mai pot fi angajați în baza unui contract de muncă temporară,  numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mica decât durata vacanței.

În cazul tinerilor cu vârsta de până la 18 ani, contractual individual de muncă încheiat cu durata timpului  de muncă de 6 ore pe zi / 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

angajari elevis      Pentru acordarea acestui stimulent financiar, angajatorii trebuie să încheie cu AJOFM Olt, o convenție în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților aflați în perioada vacanțelor.

Nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți anterior datei de începere a vacanței stabilită potrivit legii, pentru elevii și studenții respectivi. De asemnea, nu primesc stimulentul nici angajatorii care au beneficit, pentru elevii și studenții respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 zile lucratoare în cursul anului calendaristic.

Angajatorii interesați se pot adresa pentru informații suplimentare AJOFM Olt, Slatina, str. Prelungirea Crisan , nr. 2, tel. 0249/438595.
Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s