Cod Galben și Portocaliu pe Olt și Dunăre

Sectorul Dunării care traversează județul nostru se află până, duminică, 01 iunie, ora 06.00, sub incidența unei avertizări Cod Portocaliu. Hidrologii au emis o nouă atenționare hidrologică, Cod Galben, valabilă în intervalul 01 iunie, ora 06.00 – 03 iunie, ora 18.00, pentru sectorul aval Calafat-Zimnicea – județele Dolj, Olt și Teleorman.

Debitele și cotele sunt în scădere, iar suprafețele inundate în localitățile Corabia și Gârcov sunt tot cele aflate în zona inundabilă a Dunării ( albia majoră ). Situația este monitorizată permanent de instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de inudații, toate informațiile din zona de competență fiind transmise către Centrul Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt.

images (11),,În perioada 30 mai, ora 09.00 – 31 mai, ora 23, județul Olt se va afla sub incidența unei atenționări Cod Galben de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ. Sunt preconizate averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 de l/mp și izolat 50-60 de l/mp.

Au fost trimise atentionări  tuturor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență și insituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. ” a precizat Alin Băseșteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Georgiana Raicu

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s