Paul Stănescu cercetat de DNA pentru mai multe infracțiuni

Paul Stanescu  si LIviu Dragnea

Paul Stanescu si LIviu Dragnea

Alegerile locale  și parlamentare precum și referendumul pentru demiterea președintelui din 2012, au creeat în județul Olt un scandal de proporții, fără precedent. Primarii fideli PSD, cu ajutorul grupurilor de interese,  au raportat BEJ, respectiv BEC, participări masive la vot, depășind cu mult alegătorii înscriși pe listele electorale.

Acest lucru a făcut ca DNA-ul să ia act de cele 257 desesizările făcute, potrivit cărora pe liste apar persoane decedate, plecate din țară ori, pur și simplu, care nu au fost la vot. Și cum falsificarea voturilor nu se putea face fără  complicitatea membrilor secțiilor de votare, rezultatul cercetărilor a început să se vadă. Încet, dar sigur, scoate la suprafață, unul câte  din baronii locali îmbogățiți fraudulos.

 Anchetele DNA au vizat infracțiuni de corupție  săvârsite

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

la legea referendumului în 15 judete, printe care și cele preponderant sărace și pesediste din Gorj, Olt, Dolj, Mehedinți, Teleorman.

Începând cu acea dată, procurorii DNA au făcut cercetări în peste 20 de localități din judetul Olt, unde prezența la referendum, în unele secții de votare,  a depășit 100%, magistrații audiind președinții mai multor secții de votare, dar și membrii acestora din Colonești, Piatra-Olt, Vitomirești, Sâmburești, Bărăști, etc unde s-a constatat o  prezență la vot de 200%.

Liviu Dragnea și Paul Stănescu, baronii locali cercetați de DNA

Printre ,, greii PSD”  care au fost luați în vizorul DNA și sunt în images (4)momentul de față cercetați se află Liviu Dragnea și președintele CJ Olt, Paul Stănescu.

Pe 6 septembrie 2012, Direcția Naționala Anticorupție a anunțat că a început urmărirea penală față de Liviu Dragnea,  acuzat că ar fi pus la punct un sistem național de influență prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012  și, potrivit procurorilor anticorupție, acesta ar fi folosit zece metode pentru fraudarea votului, printre care votul multiplu, turismul electoral și falsificarea de semnaturi.
Iată care sunt acuzele aduse vicepremierului Liviu Dragnea:DSCN9822

– folosire a influenței sau autorității de către o persoana care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite;
– asociere pentru săvârșirea de infracțiuni;
– instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al secției de votare ori de către alte persoane;
– instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

Uluitoarea transformare a lui Paul Stănescu din fermier în baron local

Paul Stanescu

Paul Stanescu

Cercetat pentru fraudele de la Referendumul din 2012, alături de fostul deputat Nicolae Stan- Bulă și de primarii plini de zel pentru PSD, președintele CJ Olt Paul Stănescu dar și al PSD, este unul dintre cei mai bogați oameni din Olt, concurând cu cei mai influienți baroni de la nivel național.

Stănescu, controlează toate afacerile din Olt, dar și numirile în  funcţii din instituţiile de stat. Până în 2008, nu auzise nimeni de el, meritul revenindu-i senatorului Ion Toma, cel care aplătit scump această promovare a lui Stănescu din rândul fermierilor în cel al  politicienilor.

Familia lui Stănescu controlează fosta fermă de stat din localitatea Vişina, SC Agromec Vişina SA. Fiul său este administratorul SC Agromec Bucinişu SA, iar fiica este unic asociat al firmei To-Mak Grup SRL care, din 2009, derulează un proiect cu fonduri

Constantin Stanescu

Constantin Stanescu

europene de peste 1 milion de euro pentru amenajarea unei ferme de creştere a porcilor. Familia deţine împreună zeci de hectare de terenuri şi imobile, în valoare de milioane de euro. De asemenea, fratele președintelui CJ Olt, Alexandru Stănescu este din 2012 deputat PSD, iar tatăl acestuia, Constantin Stănescu,  primar în localitatea Vișina cu patru mandate.

Pe lângă frauda le referendum, Paul Stănescu face obiectul unei alte cercetări a procurorilor DNA,  pentru acordarea unui sprijin financiar din parte CJ Olt,  de 14 milioane de lei, circa 5 milioane de euro echipei de fotbal Aluminiu Alro Slatina. Tot din buzunarul public, Stănescu a mai  plătit 13,5 milioane de lei, dică 4 milioane de euro pentru un soft inutil care ar preveni inundaţiile, plus alte sute de mii de euro pentru borduri şi parcări.

Georgiana Leulescu Raicu

Reclame

2 gânduri despre „Paul Stănescu cercetat de DNA pentru mai multe infracțiuni

  1. poate ca acum a iesit domnul iohannis presedinte(garantand libertatea justitiei) o sa i.l ridice pe domnul Paul Stanescu si pe oligarhul de la Teleorman Dragnea ca il tine in libertate pe domnul Stanescu si gasca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s