Debandada continuă la SJU Slatina, sub nasul directorului Andrei Iordache

ImagineCeea ce se intamplă în spitalele României sau în sistemul sanitar romanesc, in general, este cunoscut drept dezastru , dar ceea ce se intamplă la SJU Slatina, nu are termen de comparație.Imagine

Mai tot timpul aflăm tot felul de fapte incredibile ce se petrec în locul unde viața pacienților nu ar trebui pusă în pericol.

Spre exemplu, unii medici folosesc pacienții drept cobani pentru testarea unor medicamente aduse de anumiți producători, pentru care sunt ,, gradulați” cu tot felul de ,,atenții” , de la mașini, excursii și până la a-i trimite la congrese internaționale pe banii companiei Imaginerespective.

Despre criza de medicamentelor din spitale știe toată lumea, dar la Slatina- culmea ironiei-  pacientul e de vină! 

De curând am primit o sesizare la redacție, din partea mai multor foști pacienți, în care relatau faptul că au fost nevoiți să își cumpere, medicamente, seringi, uneori vata sau ser fiziologic , ba chiar și perfuzii. 

 Bieții oameni vorbea despre faptul că spitalul n-ar mai avea bani pentru medicamente Imaginepentru că se contruiește o nouă aripă a Unității de Primiri Urgențe (UPU), însă ceea ce nu știau este faptul că banii pentru construcția respectivă, în valoare de 5.500.000 lei, au fost alocați de Consiliul Județean Olt și Primăria Slatina și nu afectează în nici un fel achiziționare medicamentelor.

 Întrebat despre această situație  din SJU Slatina, managerul spitalului,  Andrei ImagineIordache, a dorit mai degraba sa scape de intrebările jurnalistilor noștri, pasându-ne pentru săptămâna viitoare.

Abordat pe holul spitalului, nici dr. Renică Diaconescu nu a dorit să comenteze în vreun fel, lipsa medicamentelor. Insitând totși să luăm un punct de vedere, un alt medic, care nu a dorit să își facă numele cunoscut, a încercat să dea o explicație de-a dreptul penibilă. ,, Sunt pacienți care  doresc anumite tipuri de medicamente, chiar dacă spitalul are în dotare Imaginemedicamente cu aceiași compoziție chimică , dar cu o altă denumire. Numai în aceste cazuri pacientul Imagineîși cumpără medicamentele dorite.” ne-a spus medicul respectiv.

Fără prea multe comentarii, ne întrebă retoric cine și cui dă medicamente la SJU Slatina?

Medicii pacienților, sau paciențiisunt cei care iși prescriu și administrează șinguri tratamentul medicamentos ?

Georgiana Leulescu Raicu

Amanunte la VGtv Olt http://www.vgtvolt.cabanova.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s