Rm Vâlcea- Perspectiva de dezvoltare a municipiului pentru perioada 2014 – 2020

ImagineEmilian Frâncu, primarul Râmnicului,  a prezentat un document pe site-ul primăriei, potrivit căruia  au fost lansate mai multe proiecte provenite de la principalele instituţii publice locale, operatorii de servicii publice, gestionarii reţelelor de utilităţi şi de la numeroşi cetăţeni ai municipiului, interesaţi de viitorul comunităţii lor.

,,Nu este un document exhaustiv, ci doar o propunere de viziune asupra Râmnicului anului 2020. Ca atare, vorbind de o propunere, aşteptăm observaţiile, corecturile, recomandările sau criticile tuturor celor care se simt locuitori ai Cetăţii, astfel încât acest document să devină o adevărată agendă locală care să cuprindă toate aspiraţiile de dezvoltare şi de Imaginemodernizare a acestui loc minunat, care se numeşte Râmnicu Vâlcea.” se arată în acest document.

Primăria va reabilita subtraversare pietonală a Bulevardului Tineretului, între Complexul comercial ”Hermes” şi Piaţa Ostroveni, apoi Subtraversare pietonală a străzii Dacia, la intersecţia cu Calea lui Traian și Subtraversare pietonală la intersecţia splaiul Independenţei – Calea lui Traian – strada General Magheru

ImagineDe asemenea se va reabilitarea şi moderniza Baza de Agrement Ostroveni, inclusiv acoperirea bazinelor care să permită funcţionarea în tot timpul anului și mai multe artere de legătură între pasajul suprateran de pe bd. Tudor Vladimirescu şi cartierele Nord-Traian (prin Bdul Nicolae Bălcescu) şi Ostroveni (prin Bdul Tineretului), inclusiv rampele aferente pasajului.

 O altă reabilitare va avea ca obiect supratraversare pietonală în zona sensului giratoriu de la ImagineRâureni și amenajare parcării subterane cu 131 de locuri în cartierul Ostroveni, în zona Casei Tineretului. De asemenea vor fi reabilitate şi modernizate străzile Buda, Poenari, Digului, Ciocăneştilor, Feţeni (segmentul de la şcoală până la biserică), Dealul Malului, Săliştea Veche, Toamnei, Cojocarilor, Toporaşilor, Măceşilor, Rabacu, Profesor Nicu Angelescu, Lacului, Episcop Climent, Episcop Inochentie, Nicolae Iorga, Nicolae Titulescu, Splaiul Independenţei etc.

Imagine Tot în acestă perioadă se vor mai  amenaja o stradă de legătură între Petrişor şi Antim Ivireanul, prelungirea Splaiului Independenţei până la str. Corneliu Tamaş, prelungirea străzii Doctor Hacman până la Calea lui Traian, supratraversare pietonală ”Râureni 2”, intersecţia străzii Râureni cu strada Oltului, Pieţa Centrală agroalimentară, inclusiv parcare subterană, podul peste râul Olt, un adăpost pentru câinii fără stăpân la Râureni, în vederea adopţiilor la distanţă, ImagineArenele ”Traian” și, de asemenea va fi  implementat un sistem modern de management al traficului în municipiu (panouri de afişaj în staţiile ETA, semafoare inteligente conectate şi gestionate prin wi-fi, ”undă verde”, panouri de informare la intrările în oraş, dispecerat de supraveghere şi dirijare).

 Mai multe amănunte despre cele 112 proiecte pentru râmniceni,  primarului Valentin Frâncu, le puteți găsi pe site-ul primăriei Rm. Vâlcea.

 Georgiana Leulescu-Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s