STELIAN FUIA si programul politic al MAR

Imagine„Miscarea Agricultorilor din Romania vizeaza trei directii de actiune pentru mediul rural: agricultura, educatia si sanatatea.

62-28-5 sunt cifrele irosirii potentialului agricol al Romaniei, este aritmetica risipei propriei noastre sanse de a ne dezvolta ca tara.
62% din suprafata tarii este teren agricol, 28% din populatia Romaniei este implicata in agricultura si realizeaza 5% din PIB.Imagine
Romanii irosesc hrana, bani si locuri de munca si asteapta de la corporatii straine salvarea economica.

Legat de educatie: in mediul rural, doar 45% dintre copii termina scoala primara si continua cu studiile gimnaziale.
45% dintre elevii de gimnaziu termina clasa a opta si merg la liceu, insa numai 27% dintre absolventii de liceu urmeaza studii Imagineuniversitare.
Asta inseamna ca doar in jur de 5% dintre copiii din mediul rural ajung sa urmeze studii universitare.

O mare parte dintre tinerii din mediul rural sunt someri si este un somaj de durata cu perspective minime de salvare. S-au facut multe studii despre posibilitatea ca tinerii sa depaseasca nivelul de instruirea al parintilor, ca un indicator de progres social si s-a vazut ca rata de succes pentru tinerii din mediul rural este mult mai scazuta decat inImagine urban: pe scurt, un copil din mediul rural este predispus sa fie mai slab educat decat parintii.

In ceea ce priveste sanatatea, populatia din mediul rural este dezavantajata in privinta accesului la servicii de sanatate.
Romania inregistreaza 188,9 medici/100.000 locuitori, cu o diferenta majora intre mediul urban – 301/100.000 si mediul rural 58/100.000 locuitori.
Din totalul cabinetelor de medicina de familie, doar 41% sunt in mediul rural.
Rata mortalitatii infantile pe medii de rezidenta se mentine mult mai ridicata in mediul rural 12,6%, fata de mediul urban 8,1 la mie in 2009, de exemplu.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s