Razbunarea condamnatului

Imagine  Se pare ca respectul pentru Legea în România, nu mai are nici o valoare și este încălcată de la cel mai mic borfaș, până la cei mai șmecheri baroni locali sau naționali. Să nu ne mirăm când organele de ordine sau de cercetare sunt bătaia de joc a infractorilor.

 Așa se face că, potrivit unui comunicat de presă emis de  Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, procurorii au solicitat instanţei de judecată, joi 13 februarie, arestarea Imaginepreventivă a   lui LIŢĂ FLORINEL LIVIU pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,ultraj, răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei si  două infracţiuni de  violare de domiciliu  şi arestarea preventiva pe o perioadă de 30 de zile în lipsă, fratelui său, LIŢĂ NICOLAE COSTEL,pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei si două infracţiuni de  violare de domiciliu.

ImaginePotrivit cercetărilor efectuate, în noaptea de 10- 11 februarie, cei doi frați Liţă Florinel Liviu şi Liţă Nicolae Costel, aflaţi sub influenta băuturilor alcoolice, s-au dus la acasa unui bărbat din comuna Tătuleşti , jud. Olt, unde au pătruns fără drept, amnințăndu-l cu moartea, pe el și familia lui. Omul a  fugit la politistul din comună să ceară ajutor, dar cei doi frați puși pe scandal, l-au urmărit și acolo. Degeba  încercat polițistul să-i dea afară din curte, cei doi s-au opus, îmbrâncindu-l. 

Motivul scandalului s-a petrecut, potrivit anchetatorilor,  deoarece  N.A. Imagineavusese anterior calitatea de parte vătămată într-o cauză ce fusese instrumentată de şeful de post din comuna Tătuleşti , jud. Olt  şi care a atras condamnarea la pedeapsa închisorii de trei ani a inculpatului LIŢĂ NICOLAE COSTEL.

        ,,Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală , având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” se mai arată în comunicatul de presă.

Ideea proasta a guvernaților, de a micsora pedepsele infractorilor sau de a-i scoate din închisori îninte de a-și ispăși pedepsele stabilite de legiuitor, va duce, cu siguranță, la creșterea infracțiunilor de natură penlă. Speram doar să se revină asupra acestui aspect, altfel se va deslănțui Jihadul!!!

Georgiana Leulescu Raicu

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s