Dr. Victorita Diaconescu, promite deschiderea unui nou centru de permanență

Imagine La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Direcția de Sănătate Publică Olt, a redeschis două Centre de Permanență,  în localitatile Crâmpoia și Vișina, urmând ca în prima parte a acestui an să fie inugurat sediul Centrului de Permanență din Potcoava.

Potrivit dr. Victoriţa Diaconescu,  directorul DSP Olt, au fost reînfințate cinci centre de permanență în localitățile  la Dobroteasa, Osica de Sus, Brastavăţu, Crâmpoia , Vișina și, în curând cel de-l saselea, Potcoava. Ca și celelalte centre de permanență, cel de la Potcoava fi dotat cu o Imagineambulanță de timp ACD pentru consultații la domiciliu. ,, Domnul Primar, Enăchiaia  Manuel, a colaborat forte bine cu noi.  A reparat și igenizat  toată clădirea centrului, a dus aparatură nouă, mobilier  și se va ocupa de întreținerea lui în continuare. Centrul de permanență de la Potcoava va deservi încă cinci localități limitrofe, respectiv Movileni, Tufeni, Corbu, Icoana și Mărgineni, iar medicii de familiei vor asigura permanența  în fiecare zi. Tot aici, am amenajat o sală de nașteri și un cabinet stomatologic.” a mai  precizat dr. Victorița Diconescu. 

 Potrivit programului, centrele de permanenţă își încep activitatea la ora 13.00 şi se încheie a doua zi, la ora 8.00. Pe timpul zilei,  pacienţii se pot adresa pentru consultații și tratatemnt, medicilor de familie.

   Fiecărui centru de permanență din Olt, îi sunt arondate, în medie, 6-7 comune, în așa fel încât să se poată asigura asistenţa medicală în cele mai zone și totodată vor veni şi în sprijinul medicilor de la Urgenţe.

 Salariile medicilor care lucrează la centrele de permanenţă vor fi plătite de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Olt, iar cele ale personlului auxiliar, sunt asigurate de administrația locală.

 Directorul DSP Olt, dr. Victorița Diaconescu, apreciză ca până la sfârșitul acestei luni, Centru de Permanență de la Potcoava să fie gata pentru a fi inaugurat și  repus în funcțiune.

 Georgiana Leulescu Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s