Botezul Cailor de la Slătioara, Olt

ImageÎn fiecare an de Boboteaza în localitatea Slătioara se desfășoară botezul cailor, un obicei transmis din moși- strămoși, întrerupt pe vremea comunismului.  Asadar, proprietarii care au cai, ba chiar si magăruși, trec prin fața Bisericii Sfinții Arhangheli ,, Mihail și Gavriil” pentru ca preotul Eugen Durac să îi stropească cu agheazmă, pentru ca să fie sănătoși și să câștige concursul organizat de  Consiliul Local și Primăria Slătioara.

Potrivit primarului Savu Ciocârlan, anul acesta se desfășoară cea de-a XXI-a editie a ImageConcursului Cailor de la Slătioara, competiție la care și-au anunțat participarea peste 50 de proprietari de cai, atât din localitate cât și din satele învecinate, precumși din Slatina. Concursul va avea trei sectiuni: Frumusete, Tractiune și Viteză, iar premiile, acordate primilor trei clasati,  vor varia între 100 și 500 lei, provin din sponsorizări, cea mai mare contribuție având-o, ca de obicei, SC SCADT SA.

ImageEste pentru prima dată,după foarte mulți ani când acest concurs nu se desfășoară pe zăpadă sau pe teren înghețat, fapt ce a produs, de-a lungul timpului, mai multe accidente.

Și pentru că mâine va fi un timp frumos, cu soare, urăm mult succes tuturor participanților și felicitări organizatorilor

 Amanunte, în editia de maine la VGtv Olt.

 Georgiana Leulescu Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s