Ciorba de praz olteneasca, apreciata de peste 1.500 de pofticiosi

Imagine

Imagine  Peste 1.500 de portii de ciorba de praz, au fost împărțite  joi, în cea de-a doua zi a festivalului de Umor ,, Oltenii si restul lumii” de la Slatina. Trebuie amintit că anul trecut, oltenii au făcut cea mai mare ciorbă de praz din lume, aproximativ 2.500 de porții, pe care au  dăruit-o la tot atâția pofticioși.

 Cele patru bucătărese de la Scoala de Poliție ,, Nicolae Golescu ” din Slatina, ajutate de actrița Adriana Trandafir, au pus la bătaie 130 de kg de praz, 200 de orez, ceapă, morcov, ardei, făină, smântână, Imaginepățrunjel, frunze de țelină și… foarte multă dragoste, după cum spune una dintre bucătărese. După ce legumele și prazul au fiert aproximativ două ore, în tancurile de campanie, ciorba a fost scoasă și pusă în caserole.  Cei care au primit câte o porție, au spus la unison că a meritat așteptarea.

Imagine,, Fac și eu acasă ciorbă de praz și pun tot ce trebuie în ea, însă niciodată nu mi-a ieșit atât de gustoasă ca asta!” ne-a spus tanti Marieta.

 Poate unii vor zice ca nu avem ce mânca acasă, dacă ne înghesuim la ciorba de praz de aici, dar va spun drept ca nu am mai mâncat nicodată o ciorbă atât de bună!” a apreciat și dl. Vasile.

 ,,Vreau să felicit bucătăresele că au făcut o ciorbă atât de gustoasă! Nici n-ai zice că e de praz! Mulțumim autorităților locale care, în fiecare an cu ocazia festivalului Oltenii și restul lumii fac și ciorba tradițională oltenească de praz.” ne-a spus o doamnă, Imagineimpresionată de gustul deosebit al ciorbei de praz.

 Care este rețeta minune a ciorbei de praz oltenească și care e modul de preparare, vă invitam să urmăriți un material realizat pentru VGTv de Georgiana Raicu, op. imag Viorel Raicu http://www.vgtvolt.cabanova.com

Lasă un comentariu