Zi aniversara pentru Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina

ImagineLa 1 Mai, Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina, sărbătorește 39 de ani de la înființare.

Istoria  Scolii de Poliție din Slatina, începe cu 1 aprilie 1868, cazarma fiind reşedinţa Companiei 1 , plasa Mijlocu, comandată de maiorul MĂLĂLEANU ALEXANDRU, o subunitate care  făcea parte din Batalionul de miliţie Olt.

 La 25 octombrie 1871 , prin Înaltul decret Regal nr.1945, Batalioanele de miliţie şi-au schimbat denumirea în regimente de dorobanţi. Drept urmare, în judeţul Olt s-a format un singur regiment, sub denumirea de regimentul 3 Imagine

Dorobanţi – Olt. Prin Înaltul Decret Regal nr. 787 din 28 martie 1877 acest regiment cu un efectiv de 1.680 oameni , completat ulterior şi cu rezervişti, a fost mobilizat în vederea participării la Războiul de Independenţă, subunităţi din cadrul acestui regiment fiind decorate pentru eroismul lor cu ,, Crucea Sfântu Gheorghe’’, iar drapelul de luptă decorat cu ,, Crucea trecerii Dunării’’.

Anul 1914 a fost un punct de referinţă, Regimentul 3 Olt participând activ la luptele din  ImagineDobrogea, iar la data de 23 august 1944 a dus la includerea lui în dispozitivul de apărare al capitalei. Sfârşitul războiului a găsit acest regiment în Cehoslovacia. Revenind în ţară, a staţionat la Oradea unde de a şi primit ordinul de desfiinţare. 
A urmat o perioadă de tranziţie în care actuala locaţie a Centrului Slatina a constituit baze pentru comandamentele sovietice staţionate în oraş, centru pentru perfecţionarea subofiţerilor de miliţie, unitate de pompieri, secţie a penitenciarului Slatina şi subunitate a trupelor de securitate.

În anii 1972 – 1973, devenind clară necesitatea impunerii unor standarde noi în pregătirea profesională, militară şi de cultură generală a subofiţerilor de miliţie, a fost analizată oportunitatea înfiinţării unei şcoli de miliţie în Oraşul Slatina. Astfel, la data de 1 mai 1974, s-a emis Ordinul Ministrului de Interne nr. 04214, prin care intra în vigoare Statul de organizare al şcolii prevăzut cu 175 funcţii, unitatea de învăţământ primind denumirea de ,, Şcoala militară pentru pregătirea subofiţerilor de miliţie’’ , denumire ce se va păstra timp de 15 ani, respectiv până în 1989, când va primi numele de ,, Şcoala militară pentru pregătirea subofiţerilor de poliţie – Slatina’’. Se arată în istoricul școlii.

Imagine  La 1 mai 1948, în perioada domniei lui AI Cuza, unitatea de învățământ a primit numele lui Nicolae Golescu, iar la 1 august 1996, prin Ordinul Ministrului de Interne, a primit titulatura de ,, Centru de formare şi perfecţionare a pregătirii cadrelor Ministerului de Interne ,, Nicolae Golescu’’ – Slatina. În iunie 2001, a fost aprobat însemnul heraldic al Centrului : „SEMPER DISCAMUS” – „SĂ ÎNVĂȚĂM MEREU”, după care, la 1 septembrie 2010, școala a primit o nouă titulatură, numindu-se Centrul de Formare şi Perfecţionare a Pregătirii Agenţilor de Poliţie ,, NICOLAE GOLESCU’’ – Slatina.

Imagine

Cu această ocazie cadrele didactice au ținut anul acesta să sărbătorească într-un mod ineditImagine. Astfel că odata cu ceremonia spărbătoririi a 39 de ani de la înființare, a avut loc Ziua Porților Deschise la care au participat elevii ai școlilor din Slatină si festivitatea de înmânarea a certificatelor de absolvire a cursurilor de perfecționare  a unei serii de 24 de polițiști locali din județul Argeș. Directorul Școlii, cms. șef Iulian Tănase, le-a urat mult succes proaspeților absolvenți și  i-a asigurat în continuare de tot sprijinul logistic  al tuturor profesorilor.

 Amănunte într-un material video pentru VGtv realizat de reporter Georgiana Leulescu-Raicu, operator imagine, ing. Viorel Raicu www.vgtvolt.cabanova.com

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s