Bursa locurilor de muncă in Olt, din nou un fiasco?

ImagineCele aproape 300 de joburi oferite de agentii economici participanți la Bursa locurilor de muncă din Slatina, organizată vineri, 19 aprilie, au fost insuficiente sau în discordanță cu pregătirea profesională a celor care își doreau un loc de muncă.

Tinerii absolvenți nu au experiență, iar persoanele trecute  de 40 de ani, cu o experienta bogata in domeniile in care s-au specializat, par sa se loveasca de aceeasi problema, varsta, atunci cand incep dialogul cu angajatori

  Un bărbat de 43 de ani, din Slatina care ani de zile a lucrat în tâmplarie si PVC, a venit la târg Imaginecu gândul de a accepta orice loc de muncă care i-ar fi propus. „Caut in orice domeniu, pentru ca sunt somer de ceva timp si nu se mai poate sta acasa. Iau indemnizatie de somaj, dar este foarte mică și nu imi mai permit sa stau acasa. Desi nu am stat nici pana acum. Am fost și la alte târguri și nu m-a angajat nimeni. În afară de a veni la târgurile de locuri de muncă, mai rămân cunoștințele. Atât. Singura sursă care te poate angaja. Am mers la nenumarate interviuri și mereu mi se spune: «Duceți-vă acasa, vă sunam noi!». Se uita la vârstă și asta e!”, spune el, descumpănit.

Imagine Trei domnisoare, abosvente ale unei facultăți de drept, au tot încercat de doi ani, de la terminarea  studiilor să își caute un loc de muncă, însă a fost în zadar. ,,Am fost colege la facultate și nu credeam că nu vom găsi de lucru în domeniul nostru. Ca să te înscrii în Baroul Olt, costă foarte mult, iar ca jurist trebuie să ai pile. Și cum noi nu avem nici bani și nici pile, stâm pe tușă de doi ani. Acum suntem dispuse să ne angajăm oriunde dar nu avem experiență în nici un domeniu! “ a spus una din fete.

Printre cei care caută ceva de muncă, dispuși să accepte orice, se numară și o tânără care a Imagineabsolvit, în 2008, Finanțe-Bănci, fără a reuși vreodata sa lucreze în acest domeniu. ,,Caut un loc de munca din noiembrie, anul în care am terminat facultatea. Ofertele de aici sunt foarte puține pentru ce mi-ar trebui, dar acum caut orice. Nu mai contează. Am terminat facultatea in 2008 si, de atunci, am fost casiera, vânzătoare. Am lucrat orice, dar nu are legatura cu domeniul. Acum, dacă nu ai pe cineva să te ajute, nu mai exiști. Pentru mine nu mai conteaza nici salariul. Acum sunt în șomaj și, decât să iau trei milioane și ceva, mai bine lucrez orice”, spune tânăra.

ImaginePotrivit reprezentanților AJOFM Olt, la Bursa locurilor de muncă au participat 32 de agenți economici, care au pus la dispoziție 292 de joburi. Au fost peste 1.660  de persoane  în căutarea unui loc de muncă,  din care 512 au fost selectate  în vederea încadrării și doar 7 au fost încadrate în ziua bursei: un contabil, patru mecanici agricoli, un mecanic auto și un agricultor.

Georgiana Leulescu Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s